aromatični sir, sir, začin, maslinovo ulje, tegla, pixabay

Ovaj aromatični sir možete koristiti kao dodatak uz ribu, kao predjelo sa šunkom ili samo kao uz vino. Začine možete prilagođavati svom ukusu, menjati i stavljati one koje najviše volite.

Ako ne volite ljuto, ne morate stavljati ljutu papriku i biber. Umesto mlevenog bibera možete koristiti i biber u zrnu. Za malo jači miris i ukus, možete dodati i 2‐3 čena belog luka, ali u komadu.

Sastojci:

reklame

1 šoljica mešavine iseckanog svežeg začinskog bilja (list peršuna, origano, bosiljak, ruzmarin)

250 gr feta sira (ili nekog drugog slanog sira)

1 iseckana sveža ljuta crvena paprika ili na vrh kašikice suve tucane ljute paprike (količinu možete prilagoditi svom ukusu za ljuto)

malo mlevenog bibera

maslinovo ulje

i staklena tegla sa poklopcem.

Priprema:

U veliki tanjir izručite mešavinu začinskog bilja, biber i iseckanu ljutu papriku. Ako nemate sveže, možete koristiti i suve začine. Feta sir isecite na kockice. Pažljivo ih (da se ne
raspadnu) uvaljajte u mešavinu začina, složite u teglu i sve prelijte maslinovim uljem, toliko da prekrije sir. Teglu sa sirom, začinima i uljem zatvorite, stavite u frižider i ostavite
da odstoji 4‐5 dana kako bi sir upio sve mirise i ukuse.

Ovako odstojali aromatični sir možete koristiti kao dodatak uz ribu ili kao predjelo sa šunkom ili samo uz vino…

Začine možete prilagođavati svom ukusu, možete ih menjati i stavljati one koje najviše volite.

bgonline.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.