Mafini sa jajetom na oko je recept koji će malo promeniti način na koji smo navikli da spremamo mafine. Uglavnom smo navikli na slatke mafine, a mafin spremljen na ovaj način iznenadiće čak i one koji ga ne vole.
Sastojci
– 4 jaja
– 2dl kiselog mleka
– 1dl ulja
– 18 kašika brašna
– prašak za pecivo
– 200gr slanine
reklame
Priprema
1. Umutite 4 jaja i uz lagano mešanje dodajte 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja i 18 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo.
2. Dodajte 200 g seckane slanine za neodoljiv miris i ukus, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta, na 180 stepeni.
3. Pred kraj pečenja, razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta. Uživajte!
Izvor: Stil
loading...