Mafini sa jajetom na oko
Mafini sa jajetom na oko

Mafini sa jajetom na oko je recept koji će malo promeniti način na koji smo navikli da spremamo mafine. Uglavnom smo navikli na slatke mafine, a mafin spremljen na ovaj način iznenadiće čak i one koji ga ne vole.

Sastojci

– 4 jaja
– 2dl kiselog mleka
– 1dl ulja
– 18 kašika brašna
– prašak za pecivo
– 200gr slanine

reklame

Priprema

1. Umutite 4 jaja i uz lagano mešanje dodajte 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja i 18 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo.

2. Dodajte 200 g seckane slanine za neodoljiv miris i ukus, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta, na 180 stepeni.

3. Pred kraj pečenja, razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta. Uživajte!

Izvor: Stil

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.