recept-karadordeva-snicla-korak-po-korak-do-savrsenstva, meso, pixabay

Hrskava i sočna. Ukusna da joj nem ravne. Takva je Karađorđeva šnicla koju priprema Milan Stojanović, kuvar restorana „Mićina domaća kuhinja“, po originalnom receptu svog oca i izumitelja ovog već tradicionalnog domaćeg specijaliteta.

Naš najpoznatiji kuvar Milovan – Mića Stojanović napravio je ovo jelo prvi put 1959. za istaknute ruske goste, a prezentovao ju je tek 1967. u Beogradu, na takmičenju kulinara inovatora.

POTREBNO JE

reklame

800 g svinjskog filea ili teletine od buta, 80–90 g starog ili zrelog kajmaka, 30 g brašna, jaje, 30 g prezli, ulje, so

ZA TARTAR SOS

5 žumanaca, 50 g senfa, 1 l ulja, 70 g krastavčića, 10 g kapra, 50 ml belog vina, so, sok od pola limuna

File zasecite do sredine da dobijete šniclu velike površine.

Šniclu izradite tučkom za meso. Jednu ivicu šnicle malo više istanjite da bi se laške zalepila kad se urola.

Uz deblju ivicu rasporedite kajmak i oblikujte u valjak.

Šniclu uvijte u rolnu i viškove sa strane malo utisnite unutra da kajmak ne izlazi.

Punjeno meso uvaljajte u brašno i višak brašna otresite.

Zatim umočite u umućeno jaje sa svih strana. Uvaljajte u prezle, pa panirano punjeno meso malo valjajte na čistoj površini da prezle bolje prionu. Pržite u vreloj dubokoj masnoći da porumeni sa svih strana.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.