Ćevapi
Ćevapi

Recept kako napraviti ćevape će vam sigruno ostati u sećanju. Sigurno je među vama malo onih, koji sa lakoćom mogu odoleti lepim i ukusnim ćevapima.

Kako bi ste ih i sami napravili i njima obradovali sebe i ljude za svojom trpezom potrebno vam je:

– Pola kilograma mlevenog mesa. U zavisnosti od želje možete izabrati mleveno svinjsko ili mleveno juneće meso.
– Zatim pola dcl mineralne vode.
– Kašika prezli ili malo starog hleba koji ćete umočiti u mineralnu vodu.
– So i biber, i malo belog luka po želji.

reklame

Kada ste obezbedili potrebne sastojke, na redu je da znate i način pripreme:

Najpre dobro sjedinite gore navedene sastojke. U meso dodajte najpre mineralnu vodu, a zatim i prezle ili hleb, jaje i začine po želji. Mešajte masu sve dok ne postane sasvim kompaktna.

Kada je masa dobro sjedinjena i kompaktna, stavite je u frižider da odstoji oko dva sata.

Nakon što je odstajala, masu oblikujte u ćevape koji će biti u dužini i debljini po vašoj želji. Možete ih oblikovati rukama, tako što ćete meso oblikovano u loptice valjati između dlanova ili možete loptice mesa provlačiti kroz otvor plastične flaše koju ste predhodno presekli, kako bi mogli njom da rukujete.

Kada su ćevapi oblikovani, spustite ih u tiganj sa prethodno zagrejanim uljem ili na roštilj, u zavisnosti od toga kako želite da ih pripremite.

Gotove ćevape servirajte uz sitno iseckan crni luk ili pomfrit i uz lepinju ili hleb, kao i uz začine po želji.

Prijatno!

Recepti za svakog

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.