RECEPT Evo šta je TAHINI pasta i kako je napraviti

Pošto mnogi proizvođači tahini prave sa silnim aditivima, verujemo da vi to želite da izbegnete, pa vam preporučujemo da napravite sami svoj ukusni namaz. Donosimo vam tahini recept.

Ukoliko koristite susamovo seme neoljušteno, potrebno je da ga prvo potopite u vodu, pa izdrobite da bi ste se rešili ljuski. Takve semenke potopite u vodu, a ljuske potonu, pa je lako napraviti selekciju. A, ako koristite oljuštene semenke, pečete ih i meljete i dobijate pastu.

Za dobar tahini namaz trebaju vam semenke susama i maslinovo ulje (obično 2 kašike ulja idu na jednu ili pola šolje semenki, u zavisnosti od toga koliko gustu smesu želite). Lagano popržite semenke, desetak minuta, mešajući stalno. (Pazite, mogu lako da zagore). Kada se prohlade ubacite ih u blender sa maslinovim uljem i miksajte dok ne dobijete pastu željene gustine (možete dodavati još maslinovog ulja po želji).

Tahini možete kombinovati i sa drugim namirnicama da mu obogatite ukus. Prilikom miksanja dodajte i, recimo, sok od limuna i malo morske soli, belog luka, ali i kakaa, vanile, čokolade

Pročitajte i  Ručak za desetku: Pikantne punjene pileće rolnice (VIDEO)

lifepressmagazin.com


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.