Džem od nektarina, nektarine, breskve, džem, zimnica, pixabay

Ovo je džem neuporedive boje – nije ni čudo što ga zovu “ćilibar”! Zahvaljujući prelepom ukusu i aromi vanile, uskoro će biti najtraženiji na vašoj trpezi…

Sastojci:

– 1 kg nektarina
– 2 neprskana limuna
– 1 štapić vanile
– 1 kesica sredstva za pripremu džema
– 700 g šećera

reklame

Priprema:

Nektarine operite, očistite od koštica i sitno naseckajte. Limunove dobro operite, presecite ih na pola i iscedite sok, a kore sačuvajte. Štapić vanile presecite po dužini, pa tupom stranom noža sastružite semenke. U široku šerpu stavite isečene nektarine, prelite ih limunovim sokom i dodajte im semenke i štapić vanile kao i polovine isceđenih limunova. Dobro promešajte, pa ostavite da odstoji neko vreme da se pomešaju ukusi. Sredstvo za kuvanje džema pomešajte s delom šećera (prema upustvu na pakovanju) i pospite ga po nektarinama i dobro promešajte.

Stavite na srednje jaku vatru. Kad provri, polako dodajte ostatak šećera, neprestalno mešajući i pustite da ponovno provri. Kuvajte još 3 minuta. Maknite sa vatre i skinite penu s površine, pa još vruć džem ulijte u zagrejane sterilizovane tegle. Dobro zatvorite i ostavite da se potpuno ohladi.

www.lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.