domaća pileća čorba, čorba, bela čorba, pileća čorba, recept pixabay

Ima li šta bolje od domaće čorbe? Ovo je jelo na kašiku koje se lako sprema!

Sastojci:

2 bataka (300 g)
150 g graška
150 g kukuruza
2 šargarepe
2 krompira
2 lista lovora
biber u zrnu
1,5 d mleka
2 kašičice kukuruznog brašna
začini, so
1 kašičica senfa

reklame

Priprema:

1. U slanoj vodi obariti 2 pileća bataka, pa meso odvojiti od kosti i iseckati na kockice.

2. U istu vodu dodati 150 g graška, 2 šargarepe na kockice, 150 g kukuruza (možete korititi već pripremljenu zaleđenu mešavinu).

3. Od začina dodati 1-2 lista lovora, 10-ak zrna bibera i mešavinu začina, pa sve staviti da se kuva 15-ak minuta.

4. Dodati još dva krompira iseckana na kockice, iseckane batake i sve zajedno kuvati.

5. U čaši razmutiti 2 kašičice kukuruznog brašna, 1 kašičicu senfa i 1,5 dcl mleka, pa sipati u čorbu koju se lagano kuva uz stalno mešanje. Posoliti po želji.

6. Pustiti da ponovo provri i pileća ragu čorba je gotova.

stavrukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.