RATOVI ZVEZDA: Džordž Lukas otkriva zašto je R2-D2 najvažniji lik cele Star Wars sage

Možda izgleda kao kanta na točkićima, ali bez njega nikada ne biste saznali šta se desilo nekada davno u dalekoj galaksiji…

Naime, cela avantura je ispričana iz ugla ovog malenog droida. Džordž Lukas je otkrio da je upravo R2-D2 narator cele priče o džedajima, galaktičkim pobunjenicima, mračnoj strani i svemu ostalom.

Ovaj novi momenat mitologije Zvezdanih ratova otkriven je u knjizi “How Star Wars Conquered The Universe”.

reklame

Sećate se da priču priča čuvar Dnevnika (Journal of the Whills), sto godina nakon Povratka Džedaja? To je niko drugi do maleni R2-D2. Droid i Dnevnik su dve stvari koje zaokružuju celokupnu radnju Ratova Zvezda.

Kad malo bolje razmislite, ovo ima smisla. R2-D2 je često u centru zbivanja, a pošto je droid, za njega ne važe ograničenja ljudskog životnog veka.

Takođe, njegova memorija nije brisana, kao što je to slučaj sa njegovim vernim pratiocem C – 3P0 na kraju Osvete Sita. On pamti sve događaje koji su se zbili pre toga i nakon toga – do Povratka Džedaja.

Kada se ovo uzme u obzir još je jasniji droidov heroizam – jer upravo on spašava život glavog junaka i pomaže da se priča dalje rasplete.

Dakle, narator sage Zvezdannih Ratova nije ni Lukas, ni Anakin, ni Leja, niti iko od svih tih junaka koje volimo i koji se nalaze u centru pažnje, već sporedni, ali uvek prisutan lik načinjen od plavog i belog metala. Kjut.

besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.