PROVERITE SVOJ VID: Koliko vidite ptica, a koliko riba na ovim slikama?

0
337

U moru današnje mode internet iluzija i optičkih smicalica red je da se vratimo na neke klasične radove kao što su ove Ešerove grafike. Prebrojte detalje i proverite vid.

Čuveni holandski grafičar, Moris Kornelis Ešer, poznat je po svojim, često matematički inspirisanim, predstavama paradoksalnih i nemogućih prizora. Rođen je 1898. godine u Holandiji i bio je jedan od najizrazitijih predstavnika op-arta i takozvane nemoguće umetnosti.

Pronalazio je inspiraciju u Ajnštajnovoj teoriji relativiteta i matematičkim teoremama. Jedni od njegovih najpoznatijih radova su “Metamorfoze” među kojim je i ova iluzija iz 1938. godine.

eserova-iluzija-2-facebook-1460974596-889111
Ešerova iluzija (Foto: Facebook printscreen) Ešerova iluzija (Foto: Facebook printscreen)

Koliko je ptica na ovoj slici? Ima li više ptica ili riba? Klinika za očnu lasersku hirurgiju Medovnik iz Australije iskoristila je Ešerovu umetnost i pozvala ljude da testiraju svoj vid i da im se jave ako imaju problema u pronalaženju detalja na slici.

eserova-iluzija-facebook-1460974438-889107
Ešerova iluzija (Foto: Facebook printscreen) Ešerova iluzija (Foto: Facebook printscreen)

Dobro promotrite sliku i pokušajte prebrojati koliko je ptica, a koliko riba.

Pročitajte i  NAJSMEŠNIJI OGLASI S BALKANA: Potrebna sekretarica slobodnih shvatanja, topli obrok, radno vreme dvokrevetno.

kurir.rs


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.