Provali šta zaista oseća prema tebi: Evo šta znači kad te muškarac poljubi u čelo, vrat, obraz...

Evo šta se krije iza poljupca u čelo, obraz…

Poljubac je uzbudljiv, pun strasti, senzualan je. Pravi poljubac je ona iskrica kojom započinje uzbuđenje. A ako poljubac potraje, osećate kako vam srce kuca sve brže i brže… I divan je osećaj.

Ali, ti “ozbiljni” poljupci (posle kojih ne možete da ne završite u krevetu) nisu jedini u kojima uživamo, piše Mondo.

reklame

Svaki poljubac je odraz osećanja osobe sa kojom ste u vezi, pa evo šta znače različite “vrste” poljubaca:

Poljubac u čelo

“Poljubac u čelo pokazuje da između vas vlada snažna bliskost, a ako vas partner ljubi u čelo, sasvim je izvesno da ste mu seksualno privlačni i ‘slatki’ u isto vreme”, kaže za PopSugar dr Dejvid Benet, bračni terapeut.

Poljubac u čelo je odraz iskrene ljubavi i snažne povezanosti među vama. Takođe, to je i način da partner iskaže zastitnički stav i da vam pokaže da vas podržava. Ovaj tip poljupca je odraz emocionalne bliskosti.

Poljubac u stomak

“Ako vas partner ponekad poljubi u stomak, to znači da je potpuno opušten, da oseća snažnu bliskost, ali i da ga seksualno privlačite, jer poljubac u stomak ne samo da podrazumeva određenu povezanost, već je i prilično blizu intimne regije”, objašnjava Benet.

Drugim rečima, malo je verovatno da će vas u stomak poljubiti neko kome ste samo prolazna avantura.

Poljubac u vrat

Vrat je osetljiva, ranjiva zona (znate već, karotide prolaze tuda)… “Ako vas partner ljubi u vrat, pokušava da vas dovede u iskušenje, želi da pokažete da ste ranjivi”, kaže Benet. To je istovremeno i snažna erogena zona i vrlo je verovatno da osoba koja vas tu ljubi želi da vas “odvuče” u krevet što pre. Svrha ovih poljubaca je da vas uzbude, naravno, i upravo zbog toga su oni uobičajeni deo predigre.

Provali šta zaista oseća prema tebi: Evo šta znači kad te muškarac poljubi u čelo, vrat, obraz…

Poljubac u obraz

Možda ste ipak samo prijatelji. “Ako vas osoba sa kojom ste u vezi ljubi samo u obraz, moguće je da više nije ni seksualno ni romantično zainteresovana za vas”, objašnjava dr Benet.

Ali, ako poljupci u obraz nisu i jedini koje dobijate, onda su slatki mali podsetnik da vas partner voli.

“Sve zavisi od situacije, ponekad poljubac u obraz znači da partner trenutno ima mnogo toga na umu, tako da mu nije do fizičke intimnosti, ali želi da vam pokaže da vas voli”, kaže on.

nastavak na sledećoj strani

loading...