Drevna vavilonska magija

Da li magija može pomoći da se eko zaljubi u vas?

Predstavljamo vam istinitu priču žene koja je pokušala da vlaškom ljubavnom magijom zavede čoveka do koga joj je stalo, a koje se završilo gotovo tragično po nju.

reklame

Ova priča nastala je po kazivanjima koje su zabeležili Zlatimir Pantić iz Štubika kod Negotina u svojoj zbirci priča “Tako je bilo očiju mi” i Milanče Marković iz Velike Plane u zbirci “Senovite priče”. Pročitajte šta se dogodilo ovoj devojci.

“Roditelji su joj insistirali da se uda za izvesnog Milisava, jer je poticao iz dobrostojeće porodice, ali on joj nije bio po volji. Ona je bila do ušiju zaljubljena u Žiku, mladog i zgodnog seoskog mangupa. Toliko je bila opsednuta njime, a on je nije ni primećivao. Za svoju čežnju potražila je spas u vlaškoj ljubavnoj magiji. Ali je sve pošlo naopako.

Opasna ljubavna magija

Prođe proševina, pa svadba, pa pođani, pa sve po redu. Legnem ja sa Milisavom, al’ nije to to! Boli men ona rabota za njega, okrenem mu ja dupe. Posle se on požalio kod tašte, kod moje matere, a ona mi pod onom jabukom zapreti kao i onog dana otac. Ajd’, pristanem ja i na to, al mi duša nije s njim. Sve ja mislim na moje momce i trzam da ostavim Milisava i da nađem čoveka koga volim.

A volela sam Žiku Persinog. Mlogo. Samo da vidiš čudo! Ja trčim za Žikom, a čovek ne zna za to. I gledam ga u oči, i smejem se još izdaleka, i vrtim repem ka kučka, a on mi sam kaže: Dobar dan Dano, i otidne. U sinje more, mislim se, kad me ne vidiš!

loading...