Piletina sa mlincima
Piletina sa mlincima

3. Pileće meso u sosu sa šampinjonima

Sastojci:

reklame

700 gr pilećeg belog mesa
50 – 100 ml ulja, ne morate baš meriti
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice soli
2 kašika brašna
200 gr šampinjona ( ili po želji )

Priprema:

Belo meso iseći u šnicle, pa tučkom malo istanjiti i posuti suvim začinom.
Propržiti šnicle malo sa svake strane u tiganju, da porumene.
Vaditi na tanjir pa kada je sve gotovo vratiti u šerpu ili dublji tiganj.
Zatim nalijete vode da u tiganju ili šerpi bude 2 cm vode i dodati šampinjone isečene na listiće.

Ostavite šampinjone 10 minuta da se tako krčkaju sa mesom.

Zatim razmutite so, brašno i čašu vode.

Sklonite sa vatre tiganj ili šerpu i istresete razmućenu smesu.
Drmate levo desno i malo varjačom ispomerate šnicle da se sjedini masa sa brašnom sa sokom od šampinjona i pečenja.

Vratite na laganu vatru da krčka još 10 minuta.

Bešamel sos: Kako da napravite najbolji bešamel sos bez mnogo muke
Bešamel sos

Sos treba da je gustine jogurta, znači ne pregust.

Sastojci:

5 većih krompira
1 kisela pavlaka ( 180 gr ) – pavlaka može biti zamenjena sirom ili kajmakom i u tom slučaju će biti još ukusnije, ali i pavlaka je sasvim dobra
50 ml maslinovog ulja
50 ml suncokretovog ulja
1 kašičica soli
2 ravne kašičice belog luka u grnulama ( ili svežeg, cela glavica sitno naseckana ili izgnječena )
2 kašičice sušenog peršunovog lista ili pola veze svežeg
aluminijumska folija

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni.
Svaki krompir oprati i izbušiti nožem, ne skroz do kraja nego sa svih strana po malo.
Pomešati maslinovo i suncokretovo ulje,d odati so, beli luk i peršunov list.
Svaki krompir uvaljati u ovu masu i umotavati u foliju.
U vatrostalnu tepsiju poslagati krompire i peći 45 minuta.
Posle 45 minuta izvaditi tepsiju, izvaditi i krompire iz tepsije.
U tepsiju istresti ulje koje vam je preostalo od valjanja krompira.
Svaki krompir preseći po sredini ( pazite, vruće je ) i okrenuti tu stranu koja je presečena na dno tepsije.
I onaj sok i ulje koje vam je u foliji istresite iz svake u tepsiju ( biće u svakoj folijici po malo )
Vratiti da se krompir tako peče još 20 minuta.
Otvoriti rernu pa sad okrenuti krompir obrnuto i šeći još 10 minuta.
Kada se gore uhvatila korica izvaditi iz rerne.
Izvaditi iz tepsije krompir na dasku, prohladiti. ( krompir se može poslužiti i ovako, već je pečen i veoma ukusan )
Malom kašičicom izdubiti sredinu krompira, ne mnogo, samo sredinu.
Pavlaci dodati izdubljene delove krompira, dobro promešati i napuniti nazad svaki krompir i tako servirati.

Prijatno.

Domaći recepti

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.