Riblje ćuftice sa bademom
Riblje ćuftice sa bademom

Riblje ćuftice sa bademom su ukusan obrok punog ukusa. Idealne su za slavske trpeze ali i za one koji drže do izbalansiranog i zdravog obroka.

Sastojci

1/2 kg fileta somovine
2-3 glavice crnog luka
1 kafena kašičica suvog bosiljka
150 grama skuvanih i oljuštenih badema
2 kašike soja sosa (nije obavezno)
1 supena kašika gustina
biozačin i biber po ukusu
1/2 litra supe od kocke za supu od povrća

reklame

Priprema

Ribu, luk i badem iseckati sitno (ili u blenderu), tako da se dobije masa pogodna za pravljenje ćufti. Dodati biozačin, bosiljak, biber, soja sos i gustin. Formirati kompaktnu masu i napraviti desetak pljosnatih ćufti. Pržiti ih u ugrejanom ulju. U to ulje doliti 1/2 litre vode i staviti kocku od povrća za supu. Umešati gustin ili brašno (3 supene kašike) u supu koja vri, tako da se dobije gustina žitkog sosa. Ovim sosom preliti ćuftice.

Kuvaj sam

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.