2.
Zapečena paprika punjena sirom
Sastojci:
10 – ak pečenih paprika, roga, manjih i većih, nije mnogo bitno
200 gr sira po izboru, ja biram jači i slaniji tvrdi sir poput fete
2 kašike pavlake
prstohvat soli ( zavisno koliko je sir slan )
1 jaje
ulje za podmazivanje pleha
5 kašika mleka
Priprema:
Paprike ispeći pa očistiti od ljuske i semena. Ako je iz zamrzivača samo odledite.
Svaku papriku zasecite i otvorite, kao šniclu.
Feta sir ispasirajte, pa dodajte soli i pavlaku i umutite.
Na ivicu svake paprike stavite kašiku fila pa umotajte u rolnicu.
Pouljite manji pleh i slažite rolnice.
Kada poslažete trebalo bi da vam ostane jedna kašika fila, nju otavite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni pa stavite da se peče paprika.
Pecite 15 minuta a za to vreme umutite onu preostalu kašiku fila, jaje i mleko i sa tom smesom prelijte papriku, pa ostavite još 15 minuta da se zapeče. Možete i duže ako volite rešije.
Poslužite toplo ili hladno, po želji.