Pravi muškarac ti uvek čuva leđa i veran ti je: Postavi mu ovih 6 pitanja da bi znala da li ti je odan

0
3139
Pravi muškarac ti uvek čuva leđa i veran ti je: Postavi mu ovih 6 pitanja da bi znala da li ti je odan

Odanost u vezi je važna jer vam daje osećaj sigurnosti. Kada znate da vam je partner odan i da vam uvek čuva leđa, možete da budete sigurni da vam je veran.

Partnerovu odanost možete da vidite kroz njegove reči i dela vremenom. Ali, u međuvremenu, odgovori na ova pitanja mogu da vam daju kakav-takav uvid u to da li vam je partner odan i da li će biti u budućnosti, piše Mondo.

“Kako definišeš lojalnost/odanost?”

Važno je da znate kako vaš partner definiše odanost jer želite da o tome imate isto mišljenje, kaže terapeut Dijana Fernandez.

Budite sigurni da imate istu ideju o odanosti, kako biste u buduće sprečili svađe ili da nekom budu povređena osećanja. Takođe, to je i dobar razgovor za partnere, da biste znali da li vaš partner ceni odanost u vezi.

“Koja je najgora laž koju si rekao/la?”

Ako želite da znate kakav će vaš partner biti u budućnosti, razgovarajte sa njim/njom o njegovoj/njenoj prošlosti.

“Ljudi svakako mogu da postanu zreliji i promene svoje ponašanje, ali ako vaš partner ima hronični problem da neverstvom, laganjem ili bilo kakvim drugim ponašanjima koja ukazuju na izostanak odanosti, to može da predstavlja i problem sa odanošću prema vama”, kaže Fernandez.

Pročitajte i  Baš ove jeseni stajete na ludi kamen? Ako vaš brak preživi ovih 6 iskušenja, trajaće zauvek
Pravi muškarac ti uvek čuva leđa i veran ti je: Postavi mu ovih 6 pitanja da bi znala da li ti je odan

“Da li si ikad odao/la tajne svoje bivše/bivšeg?”

Dobro je da postavite ovo pitanje svom partneru, kako biste stekli bolji utisak o njegovom/njenom karakteru. Psiholog Kelsi Latimer smatra da će vam ovaj razgovor dati uvid u to koliko je vaš partner odan i kako se ponaša kada se odnosi promene.

“Šta očekuješ od veze sa mnom?”

“Istini za volju, mnoge ljude zavaraju veze samo zato što ne postave ovo pitanje”, smatra terapeut Koni Omari. Na primer, ako ste već neko vreme zajedno i radujete se što će vaša veza otići i korak dalje, lako pretpostavite da to isto misli i partner. Ali, to nije uvek slučaj.

Ne možete uvek da pretpostavite da vam je neko odan, posebno ako nikada ne razgovarate o tome.

“Možda nije uvek lako čuti odgovor, ali istina će vas spasiti slomljenog srca, dugoročno gledano”, kaže dr Omari.