POZNATE LIČNOSTI KOJE SU USVOJENE: Bili su siročići, a danas su bogati, slavni i uticajni ljudi

U poslednje vreme svetom vlada trend da bogate i slavne ličnosti usvajaju decu, kako bi im pružili bolji život. Međutim, manje poznata činjenica je da su mnogi od tih poznatih i slavnih takođe nekada bili siročići.

Neki od njih su usvojeni odmah po rođenju, drugi su promenili i po nekoliko porodica dok nije pronađena odgovarajuća, a neke su odgajali dalji rođaci…

Poznate ličnosti koje su usvojene:

Bil Klinton – Njegov otac je poginuo u saobraćajnoj nesreći još pre njegovog rođenja. Majka ga je ostavila svojim roditeljima, kako bi mogla da ode da studira. Nakon mnogo godina vratila se sa novim mužem i Bil Klinton je tada nastavio da živi u svojoj novoj porodici. On je drugi po redu predsednik Amerike koji je bio usvojeno dete (prvi je bio Gerald Ford).

reklame

poznate ličnosti koje su usvojene

Nelson Mendela – Nakon očeve smrti koja se desila kad je imao samo 9 godina, odgajao ga je poglavica Tembu plemena.

Džon Lenon – Nakon što je njegov otac napustio njegovu majku, ona je postala nesigurna u sebe i plašila se da vodi brigu o detetu. Lenona su tako odgaji njegovi tetka i teča. Imao je i polu-sestru koju je usvojila druga porodica, a koja do devedesetih godina nije znala da uopšte ima brata. Možete zamisliti njeno iznenađenje kada je čula vest…

poznate ličnosti koje su usvojene
By Roy Kerwood – Photo by Roy Kerwood. Previously uploaded to en: with same image name May 11 2006., CC BY 2.5, Link

Merilin Monro – Njena biološka majka je bila izuzetno mentalno nestabilna, pa je starateljstvo nad ćerkom prepustila svojoj prijateljici. Teta Grejs, kod koje je mala Norma živela, nije bila u stanju da se stara o detetu, tako da se ona ubrzo našla u domu za nezbrinutu decu. Svoje detinjstvo je provela po raznim sirotištima, a teta Grejs ju je posećivala s vremena na vreme. Sa 16 godina dat joj je ultimatum – da bira ili da se uda ili da je proslede sledećem sirotištu. Tako je Merilin Monro ušla u svoj prvi brak.

preko pornića do zvezda

Džek Nikolson – Pola života ovaj glumac je verovao da ima stariju sestru, a onda je slučajno saznao istinu. Ispostavilo se da je žena za koju je verovao da mu je majka, u stvari njegova baka, dok je njegova “sestra” u stvari njegova biološka majka. Rodila ga je sa 17 godina, pa je brigu o detetu i starateljstvo na sebe preuzela njena mama.

poznate ličnosti koje su usvojene
By Russian Presidential Press and Information Office Kremlin.ru [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0) or CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons – File:Vladimir Putin 27 June 2001-2.jpg, CC BY 4.0, Link
Stiv Džobs – Njegov biološki otac je musliman poreklom iz Sirije i roditelji ljegove majke nisu odobravali tu vezu. Tako je Stiv Džobs odmah po rođenju dat na usvajanje. Pronašla ga je Mona Simpson, njegova biološka sestra.

poznate ličnosti koje su usvojene
By Jean-Luc – originally posted to Flickr as Blondie (Debbie Harry), CC BY-SA 2.0, Link

Debi Hari – Pevačica i rok ikona poznatija kao Blondi usvojena je kada je imala samo par meseci. Mnogi smatraju da njena pesma “Mother” (Majka) predstavlja otvoreno pismo njenoj biološkoj majci.

Rej Liota – Ovaj glumac rođen je u Nju Jorku 50-ih godina. Usvojen je odmah po rođenju, a 1997. je angažovao privatne detektive i tako uspeo da pronađe svoju biološku majku.

poznate ličnosti koje su usvojene
By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, Link

besnopile.rs

loading...