Kako se savršeno ljubi
Kako se savršeno ljubi

Kako se savršeno ljubi: Spajanje usana sa tuđim je znak ispoljavanja nežnih osećanja u čemu najviše ljudi uživaju. Ali može biti iritirajuća činjenica da ima mnogo vrsta poljubaca koji iskazuju različita osećanja prema nekome (od poljupca u znak poštovanja preko platonskog do strastvenog poljupca kakav viđamo u filmovima)! Ipak, ne brinite – ovaj članak će istražiti nekoliko vrsta poljubaca (romantičan, francuski i platonski) kao i to kada i kako ih davati.

Priprema – Faza pre romantičnog poljupca

Neka vam usne bude spremne i negovane za poljupce. Najradije se ljube nežne i slatke usne, ne one suve, ispucale i krute.
Istrljajte usne šećerom da bi one bile glatke.
Hidrirajte ih da bi bile mekane.
Odmarajte usne tako što ćete ih kada god možete blago razdvojiti.

Mamite izgledom i budite pristupačni. Nekada ni ne shvatate da nekome govorom tela šaljete poruku da vas ostavi na miru. Nemojte držati ruke prekrštene, držite ih podalje od lica, ostvarite kontakt očima i smešite se! Slično, tumačite njegov ili njen govor tela – da li se sviđate ovoj osobi? Ili vam se čini da se ona oseća nelagodno u vašem prisustvu?

reklame

Pređite “granicu dodira”. Nežno dodirnite ruku ili rame osobe dok pričate. Neka to bude brz, bezazlen dodir i ne pravite od toga veliku stvar. Držanje za ruku je dobar način da se pređe granica dodira. Ako sve teče kako treba, probajte da poljubite osobu u obraz. Ako vam se usne nađu blizu njenog uha (kao kada nekoga grlite sa leđa ili mu nešto šapućete na uho) probajte sa nežnim poljupcem u obraz i videćete kako ta osoba reaguje.Molimo vas da imate na umu da granica dodira zavisi od kulture naroda. U pojedinim kulturama, npr. islamskoj, prelazak ove granice je velika tabu tema i može vas uvući u ozbiljan problem. Stoga, budite veoma pažljivi.

Gledajte u usne osobe sa kojom ste. Ostvarite kontakt očima i nakon toga na kratko pomerite vaš pogled do njenih usana. Onda neka vam se opet pogledi sretnu i nasmešite se skromno. Ne mora da budete previše očigledno da želite da je poljubite. Mnogi će shvatiti nagoveštaj, posebno ako su pročitali neki od mnogih članaka u kojima se ovo opisuje kao znak da neko želi da vas poljubi ili da bude ljubljen.

Kako se savršeno ljubi
Kako se savršeno ljubi

Približite se osobi koju želite da poljubite. U zavisnosti od toga koja vam je početna pozicija možda ćete morati samo da okrenete glavu ili da se nagnete malo. Možda ćete poželeti da rukama nežno pomerite partnerovo telo ili glavu u dobar položaj – treba samo da usmerite njegove ili njene pokrete, a ne da na silu pomerate bilo koji deo partnerovog tela ili da ga dovedete u neprijatnu situaciju – ali generalno, vi samo treba da se pravilno postavite i da pustite partnera da vas dodirne. Dok se budete približavali partnerovim usnama, održavajte kontakt očima.

Nežno “zaključavanje” usana (romantični poljubac)

Kada vam se usne spoje sa usnama druge osobe, skupite ih lagano i zatvorite oči. Ako ih budete previše stegli, vaše usne će postati krute, što je bolje za platonski, laki poljubac (kao što je opisano u donjem delu teksta) nego za romantični.

Nežno poljubite partnerovu gornju ili donju usnu, onda se neznatno odmaknite. Razdaljina između vaših i partnerovih usana neka bude oko 3 cm.

Otvorite oči. Kada vam se pogledi sretnu, nasmešite se malo i odlučite da li ćete krenuti po još jedan poljubac. Ako stvari teku kako treba, pređite na sledeći korak. Ili ako jedno ili oboje smatrate da je dosta za prvi put, razdvojte se, nasmešite i pomerite pogled u drugu stranu.

Još jednom poljubite gornju ili donju usnu vašeg partnera, ali ovog puta razdvojte vaše usne tako da njihova usna stane između vaših. Malo stisnite partnerovu usnu svojim usnama pri odmicanju. Možete vežbati na vašem prstu da biste dobili ideju koliko jako da pritisnete. Takođe, možete nežno pritisnuti jednu usnu između vašeg kažiprsta i palca da biste videli kakav je osećaj kada vas neko ljubi na taj način.

Prebacite se na drugu usnu. Ako ste ljubili gornju usnu partnera, sada se prebacite na donju i obrnuto. Idealno je ako vi ljubite nečiju gornju usnu, a on/ona vašu donju i obrnuto jer ovako se možete ljubiti duže vremena naizmenično sa poljupcima zatvorenih usana.

Francuski poljubac

Dok budete zaključavali i otključavali usne, pređite letimično i što blaže možete vašim jezikom preko partnerovih usana. Ovo bi trebalo da mu stavi do znanja da želite francuski poljubac. Ako vam partner ne odgovori na sličan način ili ako se odmakne, moraćete da sačuvate francuski poljubac za drugi put kada oboje budete spremni.

Polako otvorite usta malo više i nežno gurnite jezik malo dublje u usta partnera dok vam se ne susretnu vršci jezika. Neka vam se jezici dodiruju kratko i nežno i onda povucite jezik natrag u usta.

Malo zatvorite usta (ne potpuno) i onda ih ponovo otvorite da biste započeli novi poljubac. Ovaj put možete gurnuti jezik malo dublje u partnerova usta, da bi vam se jezici malo jače dodirivali.

Za strastveni poljubac: Stavite ruku ili obe na lice, vrat, ili kosu vašeg partnera ili čvrsto ih držite dok vam se jezici budu doticali. Nežno i mestimično sisajte ili grickajte partnerove usne. Ljubite osobu tako kao da ne možete da utolite svoju glad za njom i kao da je možda ljubite poslednji put.

Završite francuski poljubac sa zaključavanjem usana (na način opisan u prethodnom odeljku) ili nastavite ljubljenje.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...