Male ženske laži

Prošle godine, nekako u ovo doba, posvađam se sa sopstvenom ženom ni oko čega. Sedimo u dnevnoj sobi, ja gledam neki sportski prenos, a ona prelistava periodičnu štampu. U jednom trenutku ona prema meni okrene kolornu stranu magazina i traži da pogledam fotografiju jedne vrlo poznate, ali već vremešne pevačice… prećutaću njeno ime. Zadržim pogled nekoliko sekundi i kažem da to nije ta pevačica.

Jeste, ona je, odgovara žena, evo i razgovora sa njom, i dodaje kako su je dorađivali (podmlađivali) u foto-šopu.

Jednom, kada sretneš ženu sa ovih 10 vrlina, zagrli je jako i ne ispuštaj je nikad!

reklame

Za one koji ne znaju šta je foto-šop i o čemu se radi: to je proces “peglanja” nekog portreta koji se obavlja u kompjuteru nakon čega dotično lice nema nijedne bore, izgleda dvadesetak godina mlađe, a moguće je doraditi i nove zube, naravno, ako se osoba nasmejala pred objektivom. Da ne spominjem izduživanje lica, podizanje jagodica, fazoniranje obrva…

RUŽNA ILI LEPA

Znam bolje od tebe šta je foto-šop i kako to funkcioniše, ali na toj slici nije… (opet, da ne kažem o kome se radi) već je u pitanju zamenjena fotografija -podižem ja ton.

Žena ne popušta i brani svoju busiju: Jeste, dorađivali su je, ali ipak se prepoznaje da je to… pa kaže ime i prezime.

AKO OVO RADIŠ, TI NE VOLIŠ SVOG DEČKA

Dižem se iz fotelje, palim veliko svetlo, uzimam list u ruke i stvarno; intervju sa pevačicom koju je supruga spomenula, ali fotografija nikakve veze nema sa dotičnom gospođom. Pre bih rekao da je na slici Slađa Đogani, Goga Sekulić, neka anonimna manekenka, đavo će ga znati, samo nije ta sa kojom se razgovaralo.

Ovim rečenicama uništavaš vezu!

Pre neki dan, igrom slučaja, stajao sam na dva metra od žene koju, zbog njenog političkog delovanja, naročito devedesetih godina, znaju skoro svi sa prostora bivše Jugoslavije. Nisam mogao da verujem na šta liči; lice kao gipsana masa, gornja usna naduvana plastikom hoće da pukne, a svaki pokušaj osmeha pretvara se u, verujem, bolnu grimasu i masku dostojnu filmskog serijala o Betmenu i onom njegovom Džokeru.

Ovo žena nikad ne treba da traži od muškarca, a zaslužuje da dobije

U Beogradu je to poprimilo dimenzije epidemije; nakon što je plastična hirurgija u Srbiju donela preko noći proširene grudnjake usledilo je pumpanje usana i ubacivanje raznih hemikalija ispod kože, a sve, zarad lepote. Bar da je tako.

Nekada lepe i privlačne devojke i žene, prema kojima priroda nije škrtarila, odjednom se pretvaraju u pojave sa kojima se ne osećate prijatno ni kada razgovarate, da ne spominjem nešto intimnije. I sve liče jedna na drugu, i nijedna nakon tih operacija nije lepša. Sve su ružnije i za svakom se vuče ista rečenica ogovaranja: Majke ti, jesi li video(la) na šta ova liči.

Dok ovo ne uradite nećete biti istinski srećni!

Ima li tu racionalnog objašnjenja? Nema. Psiholozi kažu da se radi o strahu od starosti. Dobro, to važi kod onih preko 50 godina, a šta ćemo sa sve mlađim devojkama koje dođu plastičnom hirurgu i kažu: Hoću da imam usne kao Anđelina Džoli? Holivud, snajka, Holivud – da parafraziram Đuru Čvorovića.

Ratko Dmitrović/vesti-online.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.