Postani majstor flertovanja: 8 proverenih načina da osvojiš koga god poželiš
Foto: freepik.es

Ako vam flert baš i ne ide od ruke, evo saveta koji će vam pomoći da se to promeni.

Ako želite da privučete nečiju pažnju, započnete razgovor i potencijalno izađete na sastanak, možda biste želeli da pročitate ovih nekoliko saveta kako da uspešno flertujete. Naime, ove tehnike flertovanja su se pokazale kao najuspešnije i zaista mogu da vam pomognu, posebno u situacijama kada ne znate šta biste rekli.

Flertovanje nije lako, ali je definitivno nešto što možete da naučite i u čemu vremenom možete da postanete bolji, piše Mondo.

reklame

“Flertovanje donekle jeste umetnost, ali je i nešto što možete da naučite i vežbate, kao i svaku drugu veštinu”, kaže stručnjak za veze Džonatan Benet. “Možda će vam na početku biti malo nelagodno, ali praćenjem određenih saveta, iza kojih stoji nauka, možete da postanete majstor flertovanja. I, to će vam postati toliko prirodno, da nećete uopšte morati da razmišljate o tome”.

Imajte na umu da flertovanje treba da bude zabavno, a evo i saveta koji mogu da vam pomognu.

Dosta kontakta očima

Naravno da ne treba da piljite nekome u oči, ali dosta kontakta očima u toku razgovora će drugoj osobi pokazati da ste zainteresovani.

Štaviše, Benet kaže da je studijom dokazano da čak i stranci koji se malo duže gledaju u oči, počinju da osećaju strast prema onome koga gledaju.

Nije uvek lako gledati nekoga u oči, posebno ako ste nervozni ili pokušavate da smislite šta ćete sledeće da kažete. Ali, postavite sebi izazov da uspostavite kontakt očima, zatim da skrente pogled, pa opet. Vremenom će vam to postati prirodno.

Dodir po ruci

“Fizički dodir se povezuje sa osećajem privlačnosti, željom, pa čak i ubrzanim radom srca”, kaže Benet, dodajući da, naravno, dodir bude prikladan i da ne prelazite granicu pristojnosti.

Pokušajte, recimo, da svom potencijalnom partneru ili partnerki usput dodirnete ruku dok pričate neku šalu, i vidite kako će da reaguje.

“Ako vas privlači neka osoba, pronalaženje načina da je kao usput dodirnete možete da poveća i njihov osećaj privlačnosti prema vama”, tvrdi stručnjak za veze.

Postani majstor flertovanja: 8 proverenih načina da osvojiš koga god poželiš

Uputite kompliment

Kada ste u društvu potencijalnog partnera ili partnerke, i želite da vidite u kom smeru bi stvari među vama mogle da se razvijaju, udelite mu/joj kompliment.

“Upućivanje komplimenta je sjajan način za flertovanje”, kaže Benet, ističući da je i studija dokazala da se komplimenti najpre prepoznaju kao “alat” za flertovanje, u odnosu na druge načine započinjanja razgovora.

“Ako želite da druga osoba shvati da flertujete, ne možete da pogrešite upućivanjem iskrenog komplimenta”.

Sviđa vam se njen/njegov osmeh, oči? Priđite i recite to!

Pokažite interesovanje

Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite tokom flertovanja je da pokažete iskreno interesovanje za to što vaš potencijalni partner/ka govori.

“Pokažite interesovanje i radoznalost, postavljajte pitanja. Slušajte odgovore i postavljajte još pitanja. I sami podelite nešto o sebi, kada se ukaže prikladna prilika za to, ali pazite da je to što govorite na neki način povezano sa onim o čemu druga osoba govori”, savetuje klinički psiholog Danijel Šer.

Budite pažljivi jer, lako je u trenutku, dok razmišljate šta sledeće da pitate, da zapravo ne čujete njen/njegov odgovor, a tome može da doprinese i trema. Zato je najbolje da se koncentrišete na odgovore, a da pitanja smišljate usput, na osnovu odgovora.

loading...