1. Bitka za Los Anđeles – 1942.

U februaru 1942. godine, SAD se i dalje oporavljao od japanskog napada na Perl Harbor (decembar 1941.) Neidentifikovani leteći objekat primećen kako lebdi iznad Los Anđelesa je upravo zbog tog napada izazvao toliko panike da je u čitavoj državi podignuta uzbuna.

reklame

Stotine svedoka potvrdile su da let NLO-a nije podsećao ni na jedan poznat tip aviona ovog vremena. Umešala se i vojska, eskadrila lovaca napalo je “leteći tanjir”, ali bez uspeha. Zašto ovaj događaj nije poznatiji svetskoj javnosti? Pa, Drugi svetski rat je bukvalno rezervisao sve naslovne strane svetskih medija.

2. Keksburg, Pensilvanija – 1965.

U decembru 1965. meštani Keksburga primetili su vatrenu loptu kako para nebo kao velika zvezda padalica. “Kometa” je pala u obližnju šumu. Nije potrajalo mnogo kad su se pojavile policija i vojska i zatvorile područje za javnost, naročito novinare. Zvanično se ništa neuobičajeno nije desilo okrugu Keksburg, osim što se stanovnici ovog gradića jasno sećaju da je vosjka iznela nešto veliko pod ciradom teretnog vozila.

Ovaj incident ušao je u pop kulturu i legendu upravo zbog toliko neodgovorenih pitanja. NASA i vlada i dan danas poriču da se išta desilo.

3. Kolares – 1977.

Događaj je poznat i kao “Operacija tanjir”. Naime, nekoliko NLO-a viđeni su iznad ostrva Kolares u Brazilu. Postoji čak 400 potvrđenih svedoka koji tvrde da su bili napadnuti radioaktivnim zracima koji su uzrokovali opekotine i rane. Prirodno, vlada se umešala i zataškala stvari i sve do 1990. godine zvaničan dosije ovog događaja bio je zapečaćen.

4. Japan AIR – 1986.

U novembru 1986. avion na letu 1628 japanske avio kompanije, nosio je pošiljku vina do Pariza do Tokija. Pilot na ovom letu, kapetan Kendži Terauči, veteren sa karijerom dugom 29 godina, važio je za najboljeg japanskog pilota komercijalnih letova.

Dok je avion bio iznad Aljaske, putnici i posada primetili su svetleći leteći objekat koji im je delovao tri puta veći od samog aviona. Terauči je radio vezom kontaktirao kontrolu leta koji su potvrdili da se uljez nalazi i na njihovom radaru.  Avion je išao uporedo sa letelicom oko 50 minuta dok ona jednostavno nije iščezla.

5. Feniks svetla – 1997.

Svetla viđena na noćnom nebu iznad Feniksa u Arizoni 13. marta 1997. nisu ličila na NLO-e iz prošlosti, pa nisu izazvala paniku. Ali mnogima je bio čudan pravilan raspored svetla iznad grada, naročito posle informacije da je nekolicina gradova Arizone prijavilo slična svetla. Red od 6 svetala, praćen unisonim redom od 8 kretao se relativno sporo nebom u formaciji koja podseća na latinično slovo “V”. Pojava na nebu nije bila stidljiva i trajala je od 10 uveče do 2 ujutru.

6. Čile –  2010.

Koji je bolji način da vanzemaljci ostave utisak nego da se pojave u toku vojne pilotske vežbe? Upravo se to desilo u vazdušnoj bazi El Boske u Santijagu (Čile) u toku vazdušne predstave najboljih svetskih pilota. Video koji je snimio jedan od posetilaca obišao je svet. On u početku nije primetio ništa neobično, ali prenerazio se kad ga je odgledao i smesta obavestio nadležne. Skeptici tvrde da se radi o običnoj bubi, ali ljubitelji teorije zavera smatraju da je zabeleženo nešto što nije sa ovog sveta.

7. Jerusalim – 2011.

Početak druge decenije trećeg milenijuma beleži najviše prijava NLO-a u istoriji ove pojave. Čitava flota letećih tanjira viđena je iznad Jerusalima 2012. i 2011. godine Izraelska vlada oba puta je dala zvaničnu izjavu kako je pojava jedna komplikovana nameštaljka, ali ljudi nisu ubeđeni, a mnogi je smatraju znakom od Boga.

8. Olimpijada u Londonu 2012.

Svako ko je gledao otvaranje Olimpijade u Londonu na nekom od stranih kanala, setiće se ovog događaja. NLO se pojavio tik iznad dometa vatrometa. Skeptici naravno tvrde da se radi o helihopteru ili balonu, ali upravo su zvaničnici za medije potvrdili da je zbog sigurnosti zabranjen let iznad stadiona. Izgleda da su i vanzemaljci želeli da vide otvaranje najvećeg svetsko sportskog takmičenja.

9. Međunarodna svemirska stanica – 2012/2013.

Tokom godina bilo je mnogo prijavljenih natprirodnih pojava, ali potpuno je drugačije kad jedan astronaut posvedoči o NLO-u. Prvo, on je pouzdaniji izvor informacija, drugo, sama lokacija MSS pogodna je da se lakše primeti NLO. U poslednje dve godine prijavljeno je čak tri pojave čudnih letelica, pa sad i svako od nas preko interneta može da se uključi na lajv strim MSS-a i pomogne u pažljivoj potrazi.

10. Melburn – 2013.

Što su više jačale kamere na smart telefonima to je pojava vanzemaljca jenjavala (ko zna, možda se boje da nisu fotogenični), ali ponekad se provuče baš ubedljiva priča, kao ova iz australijskog Melburna. NLO iznad ovog grada spazili su mnogi, a ulovljen je i infracrvenom kamerom.

(Richest/EPK)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.