Poreklo Svetlane Cece Ražnatović

Portal Poreklo.rs, koji se bavi istraživanjem rodoslova, imena i prezimena u Srba, DNK istraživanjima, takođe otkriva korene i poreklo naših poznatih ličnosti. Na njemu možete pronaći informacije o svom rodoslovu, rođacima i dalekim precima.

Poreklo Svetlane Cece Ražnatović

ROĐENA: U Žitorađi, 14. juna 1973.

RODITELjI: Otac Slobodan Veličković (rodom iz Žitorađe), trgovac, majka Mirjana (dev. Mitić, Žitorađa), učiteljica.

reklame

KRSNA SLAVA: Sveti Nikola (Veličkovići i Ražnatovići), Mitrovdan (Mitići)

O PRECIMA: Deda po ocu je Čedomir, a baba Velika (dev. Stošić, iz sela Toponica kod Žitorađe, krsna slava Sveti Luka). Deda po majci je Velimir, a baba Živana (dev. Jovanović, iz Babinog Potoka).

Deda Čedomir Veličković je bio učesnik Drugog svetskog rata na strani partizana. Posle rata bio oficir i nosilac više odlikovanja. Njegov otac, Cecin pradeda, Milić Veličković je bio srpski vojnik u Prvom svetskom ratu, a u Drugom svetskom ratu je pao u nemačko zarobljeništvo. Kad je rat završen, nije se vratio u zemlju, već je iz Nemačke otišao u Ameriku gde je i umro.

Pogledajte i: Poreklo Bore Drljače

POZNATI ROĐACI: Cecin deda stric Borisav Veličković bio jedan od čelnih ljudi beoradskog Centralnog zatvora.

O PREZIMENU: Veličkovići vuku poreklo iz okoline Jagodine. Prezime nastalo po imenu dede Velička (on je bio deda Miliću Veličkoviću).

PORODICA: Sin Veljko, ćerka Anastasija, sestra Lidija.

BIOGRAFIJA: U rodnoj Žitorađi završila srednju poljoprivrednu, smer svinjarstvo. Prvi put zapevala sa devet godina na jednoj lokalnoj svadbi. Tokom osnovne i srednje škole počela redovno da peva, a na jednom nastupu na moru zapazio je Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, zahvaljujući kojem je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTB i snimila album „Cvetak zanovetak“. Sa 15 godina snima album „Ludo srce“ i nastupa širom bivše SFRJ. Već sledeće godine objavljuje album „To, Miki, to“ i prodaje ga u 360.000 primeraka. Sa 18 godina snima album „Babaroga“. U svojoj 22. godini, 19. februara 1995. udaje se za Željka Ražnatovića Arkana, koji je stradao u atentatu pet godina kasnije. Više o biografiji Svetlane Ražnatović na ceca.rs/biografija/.

IZVOR: Slobodan Veličković za portal Poreklo – Potražite informacije o poreklu vašeg prezimena na ovom linku
foto: Wikipedia

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.