Mlinci su specijalitet koji se služi i u najekskluzivnijim restoranima. Obično se kombinuju sa ćuretinom, ali sa piletinom nisu ništa manje ukusni !
Ovu testeninu možete naći na svakoj pijaci u prodavnicama specijalizovanim za prodaju kora za pitu.
Mlinci sa piletinom se lako spremaju i mogu se poslužiti kao svečani nedeljni ručak, i a garantujemo vam da će se vaši gosti oduševiti !
Poslužite ih sa salatom i užitak je garantovan !
Potrebni sastojci:
500 g mlinaca,
500 g filea piletine ili ćuretine,
500 ml neutralne pavlake za kuvanje,
1 čaša kisele pavlake (18o gr),
1 kocka supe,
Senf za premazivanje piletine,
So po ukusu,
Origano ili neki drugi suvi začin.
Priprema:
Korak 1: Mlince potopite u vrelu vodu koja je provrila sa kockom supe. Možete ih izlomiti ili ih ostaviti tako veće, po želji. Piletinu posolite i premažite senfon, pa je propžite dok ne dobije zlatnu boju. Neutralnu pomešajte sa kiselom pavlakom i stavite na šporet da provri. U mešavinu pavlaka stavite origano ili neki drugi začin.
Korak 2: U posudu za pečenje ređajte prvo mlince pa piletinu i preko nje sos od pavlake i tako redom dok se sve ne potroši. Mlince sa piletinom zapecite u rerni oko 1h i kad se uhvati korica izvadite iz rerne i ostaviti da se malo prohlade.
Prijatno !