bivšim muškarci, MOMCI PRIZNALI: Koje stvari krijemo od devojaka na Fejsbuk profilu

Ako razmišljate o pomirenju s bivšim partnerom, promislite još jednom koliko vas “truje” taj odnos, vodite li se usamljenošću i da li ste već zaboravili sve negativno.

U razdoblju razdvojenosti neretko parovi shvate da su jači od svojih problema pa ih želja da još jednom daju sve od sebe vodi tamo gde su stali, tj. na novi-stari početak. Međutim samo retki završe u srećnoj vezi, zato pre nego što se odlučite da se vratite bivšem dečku, pokušajte realno sagledati situaciju, razmislite i o dobrim i o lošim trenucima i ne vodite se isključivo srcem.

reklame

Zavisnosti, emocionalno ili fizičko zlostavljanje, laganje i varanje nikako nije sastavni deo iskrenog i kvalitetnog ljubavnog odnosa. Ako ste se u bilo kojem trenutku veze osećali tako, razmislite još jednom da li želite da se vratite, a svoju slobodu pokušajte da shvatite kao dar. Ako je neko bio loš prema vama, teško da će ga razdvojenost promeniti.

Odredite čime razmišljate, srcem ili glavom

Ljubav i nada su moćne emocije kao i strah i samoća. Opasno je opravdavati nasilje i varanje, nadom da će se stvari s vremenom promeniti. Iako je promena moguća, nije verovatna. Razmislite glavom, pre nego što se opustite dovoljno da vam srce određuje put. Zbog hemije u mozgu često žudimo za prošlim vremenima, ali i ta čežnja nestaje u nekoliko nedelja, potvrđuju istraživanja.

Ne prisećajte se samo romantičnih trenutaka

Pre nego što počnete na čitav odnos gledati isključivo s ružičastim naočarama, jer je to vrlo česta pojava nakon raskida, setite se razloga zašto ste se razišli, odnosno činjenice da je bilo i dobrih i loših trenutaka. Budućnosti pristupite tako da najpre raščistite s prošlošću. Vreme koje ste proveli razdvojeni, može vam doneti novu perspektive na veze i odnose, pa će vam se stvari koje su vam smetale činiti nevažnim, ali i obrnuto.

Pre nego se vratite bivšem partneru razmislite šta povratak nosi i zapitajte se kakav će uticaj pomirenje imati na vas.

– Da li nas je veza činila boljim ljudima? Ako jeste, zašto smo raskinuli i šta je sada drugačije?

– Razmišljamo li o pomirenju samo zato što smo usamljeni ili zato što se slažemo da smo imali nešto posebno?

– Ako problemi zbog kojih smo se rastali još uvek postoje, da li smo spremni da zatražimo i profesionalnu pomoć?

– Šta ću sve promeniti da uspemo? Da li su promene o kojima razmišljam zdrave za nas? Hoće li me učiniti boljim čovekom ili ne?

 

lepotaizdravlje.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.