Pamet u glavu, sestro: 5 stvari koje nikako ne treba da radiš za muškarca, snaći će se on i bez tebe
Pamet u glavu, sestro: 5 stvari koje nikako ne treba da radiš za muškarca, snaći će se on i bez tebe

1. Da ga pomažeš finansijski

Čak i ako se muškarac žali na finansijske teškoće, ne treba se truditi da mu se pomogne novcem, ne treba da tražite drugi posao kako bi izašli iz te situacije. To je velika greška, zbog koje je stradalo mnogo žena.

2. Da mu poklanjaš skupe poklone

Zaboravite na to! Bolje je dati muškarcu više svoje topline, vere u njega, zadivljujućih pogleda! Ne pokušavajte da impresionirate muškarca luksuznim poklonima, to će razoriti vaš odnos.

​3. Da slušaš njegove probleme i žališ ga

reklame

Neki muškarci vole da se žale ženama. Obično to nisu čak ni muževi. A žene misle da ako saslušaju njegov bol, saosete sa njim, da će odnos biti dublji. Jer kod nas, devojaka, je upravo tako! Ali kod muškaraca to ne radi.

Jednostavno taj će vam se muškarac redovno žaliti na svoje životne probleme, koristiti vas kao “pancir” i ići i sretati se sa drugim ženama. Takav sam slučaj imala u svom životu. Dugo vremena sam igrala ulogu “pancira”, slušala, pokušavala da ga bodrim, saosećala, tada mi se činilo da je naš odnos veoma dubok. Ali dalje od te žalopojke nije išlo. I prateći ovaj scenario, nakon još jednog njegovog žaljenja, ja sam rekala: “Ne brini, ti si veliki dečko, sam se možeš nositi sa svojim problemima.”

Sećam se da mi se u tom trenutku pojavio neki tako neverovatan osećaj da sam uradila nešto veoma ispravno. On se izvinio i rekao da, naravno, sam mogu da se izborim, i zahvalio mi što sam ga podsetila na to. Stoga, ako je vaš muž depresivan, ne treba da izvlačite iz njega “kleštima” šta se desilo, nema potrebe da ga nagovarate na razgovor, ne treba da ga sažaljevate. Sažaljenje ponižava muškarca.

Pamet u glavu, sestro: 5 stvari koje nikako ne treba da radiš za muškarca, snaći će se on i bez tebe
Pamet u glavu, sestro: 5 stvari koje nikako ne treba da radiš za muškarca, snaći će se on i bez tebe

​Dajte mu vremena i ostavite ga na miru. On će sam sve rešiti. Što više budete smireni, to će on brže odlučivati o svemu i biće samopouzdanija osoba. Ali, ako vaš suprug govori o svojim teškoćama, tada vaša podrška može se sastojati u pitanjima ( ni u kom slučaju u savetima). Postavljajte sugestivna pitanja, pri tome ih postavljajte iz pozicije ljubopitljive devojke, a ne profesionalnog učitelja.

Veoma je važno da pokažete u tom trenutku svoju nižu poziciju, u vašim pitanjima treba da bude izraženo obraćanje njegovoj volji, snazi, intelektu.

Na primer:

* U principu, kako može da se reši taj problem?
* Šta misliš, postoje li neke opcije za izlaz iz te situacije?
* Šta može da se uradi u tom slučaju?

Postavljajte pitanja mirno i prepustite sve odluke mužu. Na taj način, pokazujete mu da ga podržavate, da ste zajedno i da verujete u to da on može da nađe rešenje. Muškarcima su veoma potrebni životni izazovi, lekcije, problemi – to je ključ njihovog formiranja, kako kao ličnosti, tako i kao muškarca.

loading...