2. Pržiti još jedan ili dva minuta, uz konstantno mešanje na srednjoj vatri. U sve to umešati pirinač i dobro promešati sa malo bujona tako da se svi ukusi lepo sastave. Dodati sveže mlevenog bibera i ostatak bujona (bujon treba da prekrije pirinač za jedan prst), sačuvajući samo malo sa strane. Kuvati jedno 5 do 10 minuta uz konstantno mešanje, zatim u malo toplog (ne vrućeg!) bujona ubaciti nekoliko vlakna šafrana, tako da puste boju i aromu, pa to sve pomešati sa pirinčem. Šafran će pirinču dati blago žutu boju i fantastičnu aromu.
3. Posoliti po ukusu, pa vratiti piletinu u lonac i poređati u krug. Blago je ušuškati u pirinač, papriku iseći uzduž na trake i poređati ukrasno po površini. Smanjiti vatru na najslabije i blago krčkati dok se pirinač ne ukuva, još jedno 20 minuta (ako previše tečnosti ispari i pirinač počne da se hvata za dno, slobodno dodati još malo tečnosti i blago pomešati. Oko 5 minuta pre kraja ubaciti svež grašak na površinu i dodati malo seckanog peršuna neposredno pred serviranje. Služiti odmah uz sveže isceđeni limun.
serbiancafe.com