kolač od kikirikija, kikiriki, jabuke, kolač, recept pixabay

 

SASTOJCI:

reklame

– 4 jajeta
– 350 g šećera
– 100 g glatkog putera od kikirikija
– 3 dl punomasnog jogurta
– 400 g brašna
– 2 kašičice praška za pecivo
– 1,5 kg kiselkastih jabuka
– 2 kašike soka od limuna
– 5 kašika iseckanog kikirikija
– 3 belanceta
– 1 kesica vanilin šećera

PRIPREMA:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte belanca od žumanaca, pa žumanca umutite u penasti krem sa 200 g šećera i puterom od kikirikija. U smesu malo-pomalo dodajte jogurt, a zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Pripremljenu smesu ravnomerno razlijte u podmazan pleh.

2. Jabuke oljuštite, isecite ih na listiće i pokapajte limunom da ne potamne. Poređajte ih na biskvitnu smesu tako da se blago preklapaju, pospite ih sa tri kašike kikirikija i pecite pola sata.

3. Belanca s preostalih 150 g šećera, vanilin šećerom i 2 kašike hladne vode umutite u čvrst sneg. Razmažite ga preko jabuka, pa pecite kolač još 15-20 minuta. Kad bude bio gotov, pospite ga preostalim kikirikijem i isecite na kockice.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.