muškarci najiskrenije

U koji god park, vrtić ili školu odete sigurno ćete upoznati bar jednu – Sofiju

Sudeći prema svetskoj statistici upravo ovo žensko ime je najčešće na svetu. Naime, Laura Varterberg sa Babynamewizard.com sajta, prikupljala je informacije iz vrtića o najčešćim ženskim imenima.

U čak devet zemalja, „Sofija” se nalazi na prvom mestu među najčešćim ženskim imenima, u 20 zemalja nalazi se na drugom i trećem mestu, a ostalim zemljama nalazi se među prvih 25 najčešćih imena.

reklame

Takođe, ovo ime nije povezano sa religijom, pa je zastupljeno i kod hrišćana i kod muslimana.

Vatenbergova, ipak, nema objašnjene zbog čega svet toliko voli „Sofije”. Tačno je da je Sofija Vergara prilično popularna glumica, ali roditelji sigurno ne daju devojčicama ime po njoj. Laura Vaterberg je, kako kaže i sama, zadivljena ovom statistikom, jer nije očekivala da je jedno žensko ime, bez obzira na geografsku oblast, kulturološku ili religijsku podelu toliko zastupljeno.

I Srbija takođe voli „Sofije”, pa tako roditelji često svojim devojčicama daju upravo ovo ime. Ipak, ovo nije i najčešće ime. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najčešća imena devojčica su Milica, Anđela, Jovana, Ana, Teodora, Katarina, Marija, Sara, Anastasija i Aleksandra.

Koje ime se vama najviše dopada?

zena.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.