Poverenje je ključni deo svake veze. Teško se gradi, a tako lako ga je srušiti. U nastavku pogledajte kojim to navikama muškarci uništavaju poverenje u vezi

 

1. Nikada nije spreman na kompromis

Nemoguće je izgraditi vezu, a kamoli poverenje s partnerom koji ne razume važnost kompromisa. To pokazuje da su mu lične potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete od njega očekivati ni emotivnu podršku kada će vam biti potrebna, kazala je za RD psiholog Džejn Grir. U svakoj uspešnoj vezi partneri žele da usreće jedno drugo, a izbegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

reklame

muskarac

2. Nikada nije tu kada ti je  potreban

U zadnji čas otkazuje dogovore i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili SMS poruke? Poverenje se ne gradi rečima nego delima, a osnovni deo poverenja je osećaj da se možete osloniti na partnera kada vam je potreban.

3. Ne zna da prizna da je pogrešio ili da se izvini

Ako je on uvek u pravu, to znači da (prema njegovoj logici) vi baš uvek grešite, a to je nemoguće. Svi pravimo greške, izgovaramo pogrešne stvari, ali veličina čoveka ogleda se u njegovoj spremnosti da prizna greške i izvini se zbog njih. Ako vaš partner to odbija da radi, u pitanju je čovek koji jednostavno ne zna da preuzme odgovornost za svoje postupke.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.