OVAJ STATUS JE RAZBESNEO JAVNOST: Žene ne treba samostalno da donose odluke tokom menstruacije

0
81
OVAJ STATUS JE RAZBESNEO JAVNOST: Žene ne treba samostalno da donose odluke tokom menstruacije
Žene u PMS-u su neuračunljive
loading...

Australijska vlasnica kompanije za konsalting izazvala je veliku kontroverzu nakon što je napisala članak u kojem objašnjava zašto žene ne bi smele da donose važne odluke tokom menstruacije.

Sara Makartur King napisala je članak za lokalne novine “Her Kanbera” o tome kako žene mogu da smanje predmenstrualnu tenziju ukoliko su na visokim pozicijama.

“Nemojte donositi kritične odluke. Ako su zaista važne, neka sačekaju sledeću nedelju, neće ništa škoditi. Ako baš morate, onda pozovite osobu od poverenja i vidite šta ona misli”, napisala je.

Ova rečenica je izazvala veliku pometnju na društvenim mrežama, toliko da je Sara morala da ukloni tekst sa Fejsbuka. Ipak, ona kaže da i dalje stoji pri svojoj izjavi.

“Članak je zasnovan isključivo na mom iskustvu, ali i pomaganju nekim klijentima oko važnih odluka. Postoji obrazac ponašanja koji prilikom menstruacije primetim na sebi i ne mogu ništa da uradim po tom pitanju”, bila je jasna Sara.

Pročitajte i  Jesu li u pravu? Devojke u Srbiji smatraju da su uspele isključivo ako su postigle ovo u životu

Ona je svoj savet uporedila sa medicinskim stanjem.

“To je isto kao kada neko ima nizak šećer. Ako odlučujete praznog stomaka i imate hiperglikemiju, to neće biti racionalna odluka. Ne kažem da su žene lude i ne mogu da donesu odluku. Odluka o kojoj sam ja govorila je u smislu da ne moraju baš kupovati novu kuću za vreme menstruacije.”

I pored objašnjenja, mnogo ljudi je kritikovalo njen članak zbog negativne konotacije i predrasuda o ženama na visokim pozicajama, ali i zbog jezika koji koristi u svom tekstu.

rock

superzena.b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.