Šta žene cene na muškarcima / Najidealnija veza

Stalni “krugovi boli”: Ako mislite da možete promeniti “lošeg” dečka i kako ljubav pobeđuje sve, magnet ste za ljude otrovnih osobina, upozoravaju psiholozi.

 

Niko nije imun na tzv. otrovne ljude. Čak i ako ste talentovani pijanista, vrhunski lekar ili dobroćudna vaspitačica, ne naučite li prepoznati znakove opasnosti, teško ćete izbeći otrovnu vezu, kaže psiholog i stručnjak za veze Kristina Marchant.

reklame

ljubav

Nezdrave odnose ona naziva “krugovima boli”, a kao primere navodi veze u kojima se jedan od partnera oseća iznevereno, odbačeno, maltretirano ili zapostavljeno.

Vrti li se sve oko partnerovih želja i potreba, a vaši su osećaji i ličnost potisnuti u “podzemlje”, ne trošite beskrajnu energiju na uzaludan pokušaj menjanja te osobe.

– Mislite li da možete promeniti ‘lošeg’ dečka ili vam je žao osobe koju viđate te smatrate da ljubav pobeđuje sve, magnet ste za ljude otrovnih osobina; oni se ‘lepe’ za ljubavne idealiste. Zato je najvažnije da vam očekivanja budu realna – objašnjava dr. Lillian Glass, autor priručnika “Otrovni ljudi”. Čini li vam se da je novi partner apsolutno savršen, takođe dobro izoštrite sva čula, posebno ako ste u ranjivoj fazi.

Slatke reči, neodoljiv šarm, preterano zaštitničko ponašanje i neprestano obasipanje poklonima mogu prikrivati nesigurnu ili nezdravu osobu.

– Ali uzrok otrovne veze može biti i situacija koja sprečava razvoj kvalitetnog odnosa poput odnosa ‘prijatelja s povlasticama’ – ističe psiholog Marchant.

ljubav

Izvrtanje reči

Upozori li vas partner da nije za vezu ili da voli kockanje te često završava u dugu, verujte mu i ne pokušavajte izvrnuti situaciju.

Istražite situaciju

Kaže li nešto “beskrajno pogrešno”, upustite se u ispitivanje: “Oprosti, nisam čula što si rekao” ili “Što si time tačno mislio?”.

Skrivena pitanja

Zaprepasti li vas razmišljanjima, recite: “Neki bi to smatrali pogrešnim” ili “Kako bi reagovao da ti neko kaže da grešiš?”.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.