5. Vešto kriju svoju ranjivost

Pametnice beže od intimnosti. Veza zahteva napor, poveravanje drugoj osobi i puštanje nekoga u svoj život. Osoba kojoj se tako otvorimo zna sve naše slabosti i mane, zna koliko nam je potrebna ljubav, zna baš sve o njima, a to ume da bude zastrašujuće.

6. Posvećeni su obrazovanju, školovanje im je prioritet

Završavaju najbolje škole, imaju diplome prestižnih fakulteta, ali ne znaju baš ništa o ljubavi. S obzirom da nisu sami sebi dali priliku da nauče da vole, pametnice smatraju da je skoro nemoguće da se neko u njih zaljubi i da ih voli. Pored toga, oni o ljubavi znaju samo bajke i teoriju koja u realnom životu ne funkcioniše. Od partnera očekuju da budu voljeni bezuslovno i uprkos svemu, a zanemaruju onaj momenat ljubavi koji je najvažniji – sopstvenu posvećenost i davanje.

reklame

Kako karma određuje u koga se zaljubljujemo

7. Mrze tepanje

Ne žele nikakve nadimke i preziru tepanje jer je to za mekušce. Osim toga smatraju da ih prepuštanje takvim detinjarijama čini nerazumnima, a oni su naučili da su uvek razumni i u pravu.

8. Ne veruju u romantiku

Romantika zahteva napor i neprestano osvajanje partnera, a uprkos silnom trudu i dalje ne garancije da na kraju nećete ostati slomljenog srca. Trud oko partnera je riskantan. Pametne i inteligentne osobe rizicima se prepuštaju kada je reč o poslu, ali ne i kada je reč o srcu i emocijama.

ljubomora

9. Naučili su da dobro sakriju činjenicu da im je neko potreban

Pametne osobe uložile su mnogo vremena u obrazovanje i svoje usavršavanje. Pa kako je moguće da su nakon toliko rada na sebi ipak ostali nekompletni? Pored toga, pametnice dobro prosuđuju druge ljude. One kao na dlanu uviđaju odmah skoro sve tuđe mane, pa su u stanju da svesno iščupaju nekoga iz svog srca, samo zato što ne zadovoljava njihove intelektualne standarde.

U stanju su i da sebe u nečijim očima stalno nipodaštavaju, pošto im se sopstvene manje čine ogromnim, u poređenju sa dobrim osobinama, sve kako bi ga podsvesno od sebe oterali, samo da ne moraju da prihvate svoju potrebu. Oni jednostavno ne podnose nikakvu manjkavost – ni u sebi, ni u drugima.

Ljubavni odnos ih stalno podseća na njihovu mekanu stranu, za koju bi radije da je nema.

o preljubi

Ako i stupe u odnos sa nekim, odmah analiziraju sve, prosuđuju kuda sve to vodi, a to je velika greška. Ne daju vremena samom ljubavnom odnosu da se razvije prirodnim tokom, već pokušavaju da ga pretvore u svoju viziju (često pogrešnu) kako bi on trebao da se razvija.

besnopile.rs / izvor: vecernji.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.