Ljubavni horoskop od 16. do 30. aprila 2017
Foto: Imcreator.com

Prelazna ljubavna veza pomaže ljudima da dosegnu bolji stadijum u životu, karmička je intenzivna, kompromisna najčešća, a veza sa srodnom dušom jedinstvena

Saosećanje je jedna od najpoželjnijih osobina, ali može nas kočiti u sagledavanju stvarne slike. Ne treba sve veze da traju doveka, ali jednom kad se emocije upletu one mogu potrajati i više nego što treba.

Želja da poradimo na stvarima i ne ostavimo ih nedovršenima može prouzrokovati puno bola. Ponekad jednostavno treba znati odustati, tvrdi bračna terapeutkinja i psiholog dr Karmen Hara.

reklame

Svaku vrstu ljubavnog odnosa treba pokušati objektivno analizirati i kategorizovati. Iako ne zvuči nimalo romantično, to može pomoći u ličnom rastu i boljem kvalitetu života.

Prepoznati sve te vrste ljubavi čini nas otvorenijima prema novom iskustvu, piše The Huffington Post.

U životu postoje četiri vrste ljubavnih veza, ali to ne znači da ćete svaku od njih iskusiti. One zavise od volje i sudbine i nije ih lako prepoznati, dodala je dr Harra.

Prelazna ljubavna veza

Ona je svojevrstan most između dve faze sazrevanja. Ona može podstaknuti na promenu ili ublažiti teret prošle veze. Kod mlađih ljudi može biti svojevrsna lekcija kakva ljubav treba biti, a nakon razvoda može pomoći u bržem zaceljivanju rana.

Takva je vrsta veza najčešće kratkotrajna, ali pomaže ljudima da dosegnu novi i bolji stadijum u životu.

Karmička ljubavna veza

Karma je rezultat svega dobrog i lošeg što smo u životima uradili, a njen značaj je što se ponavlja dok ne naučimo lekciju. Upravo zbog toga su takve vrste veza jako intenzivne.

Karmičke ljubavne veze obogaćuju i ispunjuju, bez obzira na to trajale dugo ili kratko. One podrazumevaju određenu akciju, bilo da je to prekidanje određenog uzorka ponašanja ili ponavljanje iste situacije. Kao na primer, prekidanje dugogodišnje veze nakon određene spoznaje ili uživanje sa srodnom dušom. Veze sa srodnom dušom jednostavno znači da imate poseban odnos i nešto što vas privlači bez obzira na sve.

loading...