On planira sa tobom na duge staze: 4 pouzdana znaka da bi tvoj dragi da te ženi
On planira sa tobom na duge staze: 4 pouzdana znaka da bi tvoj dragi da te ženi

Nije uvek lako prepoznati šta partner želi od veze i u kojem smeru očekuje da će se ona razvijati. Ali postoje gotovo sigurni znakovi koji ukazuju na to da želi brak, tvrde stručnjaci

Kad upoznate nekog ko bi mogao da bude potencijalni životni partner, obično je potrebno barem nekoliko sastanaka da zaključite koliko ste kompatibilni i da li biste s tom osobom mogli da se složite oko bitnih stvari u životu i da li želite isto.

Zbog toga nisu retke situacije da jedan partner priželjkuje ozbiljnu vezu, moguće i brak, dok je drugome to poslednja pomisao. Nije uvek lako prepoznati postoji li kod partnera želja za vezivanjem, ali neki znakovi mogli bi da upućuju na to, tvrde stručnjaci.

reklame

Evo četiri znaka da je partner spreman za vezu, za koje mnogi stručnjaci kažu da se u njih možete pouzdati:

Uvodi vas u svoje društvo

Ako vas partner pomalo upoznaje sa svojim prijateljima i pokazuje želju da se jedni drugima svidite, to bi mogao biti jasan znak da želi nešto više, kaže dr Mara Tara Li, savetnica za odnose i seksualni terapeut. Drugi sličan znak je ako vas partner upoznaje s roditeljima i vidi se da mu je stalo da uspostavite dobre odnose. Kad nekog volite i stalo vam je do njega, ne želite samo da upozna vaše prijatelje i bližnje, nego i da se poveže s njima, pojašnjava.

– Ako uđete u vezu, želite da se ljudi koji su vam važni slažu i vole – kaže i Trina Leki, savetnica za odnose s javnošću.

Želi da provede s vama duže praznike

Još jedan znak da je partner spreman na vezu jeste ako vam kaže da želi da s vama provodi više slobodnog vremena, a pogotovo ako želi da sve važne praznike provodite zajedno, kaže Marta Tara Li. S time se slaže i stručnjakinja za odnose Ejpril Masini, koja kaže da želja da partner s vama provede porodične praznike govori o tome da želi da produbi odnos.

On planira sa tobom na duge staze: 4 pouzdana znaka da bi tvoj dragi da te ženi
On planira sa tobom na duge staze: 4 pouzdana znaka da bi tvoj dragi da te ženi

Želi da počnete da živite zajedno

Ako partner želi da počnete da živite zajedno, gotovo da se možete kladiti da želi dublju vezu. Naravno, svi smo različiti i nema ‘pravog’ vremena za to. U nekim slučajevima to se može dogoditi već nakon nekoliko dana ili nedelja, a ponekad može proći i više godina. Ali malo je toga što govori o spremnosti na obavezivanje u odnosu kao zajedničko potpisivanje ugovora o najmu ili kredita za stan, kao i deljenje troškova režija i života.

Suptilni znakovi

Ako partner postavlja neka ‘teška’ pitanja, o tome kako gledate na neke važne stvari u životu, na primer: ‘šta vam je važno kod životnog partnera’, ili ‘koliko dece biste voleli da imate’ i slično. Naime, kad neko priželjkuje brak, razgovor koji vodi s vama prevazići će površne teme, jer želi da proveri kako vi ‘dišete’, kaže stručnjakinja za odnose Suzan Vinter.

loading...