Proveri da i ti nisi u jednoj od njih: 9 vrsta nezdravih veza u kojima se ljudi često zaglave

Poverenje je ključni deo svake veze. Teško se gradi, a tako ga je lako srušiti. U nastavku pogledajte kojim to navikama muškarci uništavaju poverenje u vezi

1. Nikada nije spreman na kompromis.

Nemoguće je izgraditi vezu, a kamoli poverenje s partnerom koji ne razume važnost kompromisa. To pokazuje da su mu lične potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete od njega očekivati ni emotivnu podršku kada vam bude potrebna, kazala je za RD psihologinja Džejn Grir. U svakoj uspešnoj vezi partneri žele da usreće jedno drugo, a izbegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

2. Nikada nije tu kada vam treba.

U poslednjem trenutku otkazuje dogovore i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili SMS-ove? Poverenje se ne gradi rečima, nego delima, a osnovni deo poverenja jeste osećaj da se možete osloniti na partnera kada vam je potreban.

3. Ne zna da prizna da je pogrešio ili da se izvini

reklame

Ako je on uvek u pravu, to znači da (prema njegovoj logici) vi baš uvek grešite, a to je nemoguće. Svi pravimo greške, izgovaramo pogrešne stvari, ali veličina čoveka očituje se u njegovoj spremnosti da prizna greške i izvini se za njih. Ako vaš partner to odbija da radi, u pitanju je čovek koji jednostavno ne zna da preuzme odgovornost za svoje postupke.

4. Odlazi od vas kada mora da pošalje poruku ili obavi poziv.

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari ženu natera da se zapita šta to partner pokušava da joj sakrije. Naravno, u pitanju ne mora biti ništa ozbiljno, ali ti postupci izazivaju sumnju i štete poverenju.

5. Njegove priče pune su nelogičnosti.

Prvo vam kaže da je vikend proveo s prijateljima, a dan kasnije da je bio kod sestre. Ako se slične nelogičnosti nižu, nemojte se bojati da mu postavite pitanje o tome gje je zapravo bio. Nemojte nastupiti napadački, ali ako nakon razgovora ne dobijete objašnjenje za ono što vas muči, morate biti svesni da ste s osobom koja ne želi da bude iskrena prema vama.

zadovoljna.hr

loading...