Devojka koja se pustila u promet

Kako da znaš da li su njegove reči i postupci zaista izraz ljubavi? Kako da prepoznaš da li te on zaista voli, ili to samo kaže da bi te kresnuo?

Reč ljubav se često olako koristi iako mnogi ne znaju čak ni  njeno pravo značenje.

reklame

Prava ljubav nikada ne uključuje patnju, dramu, osećaje krivice, laži i manipulaciju. Mnogi su spremni da vam izjave ljubav kako bi nešto dobili od vas, s ljubavlju se često manipuliše u porodici, vezama i prijateljstvima. To što vam neko govori da vas voli ne znači da je to automatski i istina. Mnogi ljudi i sami ne znaju šta je ljubav. S obzirom na to da su nam odnosi u porodici, vezama i prijateljstvima važni, bitno je znati da li nas neko stvarno voli ili ne.

Da bismo sa sigurnošću mogli znati da nas neko voli moraju biti ispunjena dva uslova:

Prvi uslov je poštovanje

Možemo poštovati nekoga koga ne volimo, ko nam čak nije ni drag (neku osobu koju smatramo autoritetom). Ali obrnuto ne važi. Ne možemo nekoga voleti a da ga istovremeno ne poštujemo.

Ako si bila dovoljno jaka da voliš, imaćeš snage i da ga preboliš! - 5 KORAKA DO SREĆE NAKON RASKIDA

Ljubav nužno uključuje poštovanje druge osobe, poštovanje njenog integriteta, identiteta, njenih potreba i želja. Da li vas neko poštuje ili ne najbolje ćete uočiti kroz ponašanja te osobe prema vama. Ako ona uvažava vas i vaše mišljenje (čak iako ima drugačije mišljenje od vas), ako uvažava vaše pravo da imate svoj život, svoje potrebe, emocije i stavove, onda vam ta osoba ukazuje poštovanje.

Međutim, ukoliko osoba prekoračuje vaše granice, ne uvažava vaše potrebe, stavove i pokušava da vam nametne svoje, ne poštuje vas. Slatkorečivost, obećanja i usluge nisu zamena za poštovanje. Ako vas neko istinski poštuje on to čini stalno i na uočljiv, iskren način.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.