Odlazi a srce mu plače za tobom: 7 najčešćih razloga zašto muškarci ostavljaju devojke u koje su zaljubljeni
Odlazi a srce mu plače za tobom: 7 najčešćih razloga zašto muškarci ostavljaju devojke u koje su zaljubljeni

Sama ljubav nikada neće biti dovoljna za održavanje odnosa jer je za uspešnu vezu ili brak potrebno mnogo više od toga – uzajamno poverenje, razumevanje, poštovanje i spremnost na kompromise. Ako misliš da se tvojoj vezi ništa ne može dogoditi samo zato što se ti i tvoj dragi volite, razmisli još jednom. Mnogo se puta muškarci odlučuju na izlaženje iz odnosa ne zato što im nedostaje ljubavi, naprotiv, nego zašto što shvate da im sama ljubav nije dovoljna.

Ako te zanima zbog kojih to razloga muškarci odlaze iako ljubav postoji, nastavi da čitaš:

1. Ne oseća se cenjeno

Ponekad je čoveku njegovo dostojanstvo na prvom mestu. To što te voli ne znači da će dopustiti da gaziš po njegovim osećanjima i ponosu. Ako se u vezi ne oseća cenjeno, neće se ustručavati da zalupi vratima i ode.

2. Više nisi ista žena u koju se zaljubio

reklame

Možda se zaljubio u ženu kakva si nekada bila, ali više nije zaljubljen u ženu kakvom si postala. To je česta pojava u vezama jer se ljudi menjaju, a kada veza tome ne uspe da se prilagodi, propada.

3. Ne veruje u svoje sposobnosti da te usreći

On zapravo misli da ne može da te usreći. Zbog toga često žrtvuje određene stvari kojih zapravo ne želi da se odrekne samo kako bi te učinio srećnom. Misli da nije tip muškarca koji može da ispuni tvoje potrebe i očekivanja i želi da pronađeš osobu koja će te biti dostojna.

4. Stalno se svađate

Počeli ste da međusobno komunicirate na izrazito negativan način. Razgovori često prerastu u svađe nakon kojih se osećate nesrećno i potišteno, a iako je tvom dragom i dalje stalo, vaša veza počela je da ga emocionalno iscrpljuje i smatra da je raskid najbolje rešenje.

5. Imate različite životne ciljeve

Ako pokažeš nespretnost na kompromise kada je reč o vašim zajedničkim životnim ciljevima, vaša veza nikada neće uspeti, bez obzira koliko se voleli. Za dobrobit veze morate biti spremni da odbacite sebične interese u korist većeg dobra i kvalitetnijeg odnosa.

6. Pokušavaš da ga popraviš ili promeniš

To što te tvoj dragi voli i što bi uradio sve za tebe ne znači da to možeš da iskorišćavaš do krajnjih granica. Ne bi smela da ostavljaš utisak da ti nije dovoljno dobar takav kakav je ili da pokušavaš da ga promeniš iz temelja – takvi pokušaji često završe neslavno.

7. Gušiš ga

Ako očekuješ da tvoj dragi svaku sekundu svog života provodi s tobom, budi spremna da će kad-tad pobeći. Trebalo bi da mu daš prostora za njegove hobije i druženja s prijateljima jer će te tada ceniti još i više. U suprotnom, imaće osećaj da ga gušiš što bi moglo vrlo neslavno da završi.

miss7.24sata.hr

loading...