police-officer-111116_640Poznato je od davnina da naš narod voli da se provlači kroz zakonske rupe, iglene uši i da buši gde burgija neće. Ili smo nacija potpunih nesposobnjakovića, ili nam je pravni i ekonomski sistem toliko nebulozan, da na kraju sve mora da se radi mimo njega. Tako smo navikli da u svemu probamo da prođemo besplatno, a Vlada, sa druge strane, pokušava da nam naplati sve moguće i nemoguće, po sistemu APP (Ako prođe, prošlo je).
Nama se retko može prigovoriti da smo rođeni u čamcu, jer strogo pazimo da vrata budu zatvorena, a prozori zapušeni da slučajno ne uđe promaja, najveća pošast starog i modernog doba. Ali smo zato, izgleda, rođeni na pijaci.
Siroti Vlada je zato naučio da od sirote raje otima za svoje potrebe, da nas cedi i istresa iz gaća, jer se novi Audi neće sam roditi, niti bazen nastati prirodnim putem. Tako na primer, ako odbijete da platite za uslugu gradkog prevoza, koji nam omogućava da svakoga dana izađemo malo iz svoje tesne kože i iskusimo kako je to biti džak krompira, tele, svinja ili slanina u pušnici, dok jurite da zaradite za cigarete, alkohol, hleb i struju, bićete zapisani u crni tefter prekršaja…

Da bismo našem Vladi olakšali posao, navodimo ovde još neke stavke koje bi mogle da se uvrste u prekršaje i kao takve sankcionišu.

reklame

1. Pisanje velikim slovima (caps lock) na društvenim mrežama. Sa samo dva klika miša možete podesiti svoja slovca (font) na normalnu veličinu i oblik i prestati da vrištite slučajnim skrolerima u oči sa svojih statusa. S tim u vezi je i zloupotreba ili potpuni izostanak znakova interpunkcije, od koga se nesrećni čitalac još više isprepada i zbuni pročitanim.

kostim2.Glasno negodovanje, komentarisanje, a neretko i pljuvanje na izgled slučajnih prolaznika na ulici, u prevozu, samoposluzi i td. Onemogućavanje sugrađanima da spokojno šetaju ulicama kakvi god žele i sa kime god žele.

3. Stavljanje kontejnera na parking mesto i zauzimanje dva parking mesta prilikom parkiranja. Jesi lud? i Nisi sam na svetu!

4. Četovanje preko mobilnog aparata u društvu. Ako ti je dosadno idi u svoja četiri zida, pa tamo četuj.

5. Seks kraći od 5 minuta. To nije seks, to je obično drndanje!

sekretarica

6. Probni rad duži od nedelju dana. Pa jel ja treba da ti radim tu za džabaka mesec dana, a onda naprasno da odlučiš kako ipak nisi zadovoljan, pa onda uzmeš drugu budalu da ti radi za dž… i tako do sudnjeg dana, tebi dinar po dinar, kuća, kola, letovanja, zimovanja, a meni noge u lavoru!!?

7. Ostavljanje đubreta ispred vrata stana. Znači nije lepo, skupljaju nam se klošari…

8. Uzimanje više od dva primerka besplatnih novina sa uličnih štandova. To je Kale Gospodar vremena već objasnio.

9. Guranje u redovima, podmetanje sitne dece kako bi se nešto obavilo preko reda i sl.

10. Poskupljenje paprika i paradajza u sred sezone spremanja zimnice i to u danima kada stižu plate i penzije.

more

11. Zahtevanje od zaposlenog da bude čistačica, kafe kuvarica, sekretarica, kurir, vozač, prodavac, knjigovođa, advertajzing menadžer i magacioner, otirač, seks rob, vreća za udaranje u okviru jedne plate.

12. Neplaćanje prekovremenog rada i primoravanje na isti pod nepisanom pretnjom otkaza.

13. Dolazak na posao pod gripom.

14. Neobeležavanje GMO proizvoda.

15. Odbijanje pružanja lekarske pomoći “izgubljenim slučajevima”.

16. Sprovođenje revolucije samo na društvenim mrežama.

17. Podmetanje podgrejanog bajatog bureka i leba kao svežeg u pekarama.

18. Pisanje i izgovaranje “srBski” umesto “srPski”, mešanje i nerazlikovanje “jer” i “jel”… i svaka druga forma antigramatičkog patriotizma.

19. Puštanje turbo folka tako da i drugi mogu da ga čuju. Ovo trajno oštećuje sluh i um i sasušuje moždanu masu.

20. Iznuđivanje niže cene usluga vađenjem na bolesno dete ili gladna usta.

21. Pišanje po dasci i sranje van rupe.

loading...