Naslovna Ljubav O OVOME RAZMIŠLJA DOK TI GLEDA PROFIL: 9 mračnih misli koje ima...

O OVOME RAZMIŠLJA DOK TI GLEDA PROFIL: 9 mračnih misli koje ima onaj ko te uhodi na Facebook-u

1374
PODELI
O OVOME RAZMIŠLJA DOK TI GLEDA PROFIL: 9 mračnih misli koje ima onaj ko te uhodi na Facebook-u

Vrlo je jednostavno na društvenim mrežama saznati sve i svašta o raznim ljudima. I to potpuno anonimno i bez rizika – hm, barem tako mislimo…

Njuškamo li po Facebook profilima onih koje smatramo superslatkima, superseksi ili supercool, a želimo ipak da ih posmatramo sa sigurne udaljenosti, osećamo se gotovo uvek kao da se švercujemo u busu. Odvažno. Drsko. Living life on the edge. To je pogrešno, ali često ne ide drugačije jer nam je to slatko iskušenje jednostavno previše primamljivo – piše Miss7.

Ali, čak i kad se nalaze u sigurnosti svoje sobe ispred ekrana, osećaju se sigurnima i nedodirljivima, mnogim stalkerima prolaze kroz glavu razne mračne misli: šta ako slučajno kliknem „like“ ili pošaljem zahtev za prijateljstvo nekome kome ne želim ni u ludilu biti prijatelj? Hm, nije baš zgodno, zar ne?

Ovo su 9 misli koje svakome kod uhođenja na Fejsu vrludaju glavom – iz najtamnijih ponora ljudske duše:

.

1. „SRA*E, nisam valjda slučajno stisnula/o LIKE ili SHARE?!“

Hm, zamisli: špijuniraš šefa ili zgodnog kolegu/koleginicu s posla na Fejsu i ni u kom slučaju ne želiš da se to sazna. OK, naročito šef – to bi bio stvarno nezgodno, jer ko zna šta bi lik pomislio i kakve mračne misli bi se njemu mogle izroditi u glavi. I onda klikneš „lajk“ na njegovu profilnu fotku! Ili slučajno podeliš rođendansku čestitku preplanulog komada iz kancelarije pored – koju je poslao svojoj devojci… Šta će misliti o tebi? Pa, mi ne želimo ni da pomislimo!

Pročitajte i  Moguće je svakog žapca transformisati u princa: 8 forica kako da svog dragog pretvoriš u savršenog muškarca

2. „Uhhh. Nadam se da nema neka nova funkcija na Facebooku koja će pokazati ko sve gleda stranicu.

Kratko i jasno: to bi bio kraj! Sigurno su se mnogi već dosetili takve gluposti, i gotovo sigurno već postoji niz programa koji to omogućuju – ali dragi gospodin Zuckerberg dovoljno je inteligentan da zna kako bi time najverovatnije zabio velik klip u točak  Facebooka. Zato ih drži u fijoci daleko od svojih admina. Ruku na srce – nije li  anonimost (još uvek dovoljno velika) glavna čar fejsa?

3. „Poslala/o sam zahtev za prijateljstvo??? NEEEEEE!!!“

Jedino strašnije od slučajnog zahteva za prijateljstvom jeste da ga povučeš kad si ga već poslala/o! BEZ OBZIRA NA TO – VIDI SE!!! Otkriven/a si i pomiri se s time. Nemoj paničiti, nemoj gristi nokte – šta je tu je: jednostavno ostani cool – i nadaj se da će se nešto dobro izroditi iz toga – ili barem da se neće dogoditi ništa loše!

Inicijalizacija u toku...