Nisi mu više ni u srcu ni u mislima: Ako od njega stalno slušaš ove rečenice, najpametnije je da se odmah pokupiš i odeš
Foto: freepik.es

Mnoge stvari mogu da poljuljaju vezu i dovedu do raskida – neverstvo, nepoverenje ili zanemarivanje voljene osobe. Međutim, nijedno od navedenog nije na vrhu liste uzroka zbog kojih parovi stavljaju tačku na dugogodošnje veze. Psiholog Džon Gotam tvrdi da je razlog sasvim nešto drugo.

Ova svakodnevna situacija predstavlja najveći je rizik za prekid veze

Istraživanje stručnjaka za veze pokazalo je da se rizik za prekid kod parova može predvideti sa 94-postotnom sigurnošću zbog jedne svakodnevne situacije: svađe. Tačnije načina na koji se parovi svađaju može mnogo toga da kaže o odnosu partnera.

Svađe su sastavni deo i najzdravijih veza, razmimoilaženje u stavovima je normalno, ali način na koji partneri tretiraju jedno drugo tokom te svađe mnogo govori o tome koliko će veza trajati.

reklame

Ovako izgleda svađa parova kojima se bliži raskid, otkriva psiholog. Ukoliko se svađa od iznošenja stavova pretvori u omalovažavanje druge strane i počne da se javlja prezir, raskid je pre ili kasnije neminovan.

Tipične izjave kojima se partner omalovažava su prema rečima psihologa, sledeće. Ukoliko ih vaš partner izgovara vreme je da razmislite šta radite sa njim još uvek, tvrdi on.

Ništa ne znaš!

To mi sigurno nisi rekla!

Prve saslušaj šta ja imam da kažem!

Nije tvoje da se mešaš u sve!

Ne zanima me šta ti misliš o tome!

stil.kurir.rs/miss7.24.hr

loading...