Nisam ja za moderne veze

Previše sam zrela da bi čekala da shvatiš moju vrednost. Nemam problema s polaganim prihvatanjem stvari, niti moram hitno upoznati tvoje roditelje i useliti se u tvoj stan.

Ali imam problema kada se radi o komunikaciji koja se odvija samo preko poruka, bez ikakvog susreta licem u lice.

Imam problema kada već nedeljama naš odnos nema definiciju. Imam problem sa sumnjom i neodlučnošću.

reklame

Previše sam zrela da bih igrala igre. Ako pokušavaš da igraš grubo i koketiraš s nekim drugim, spominjući koliko te druge žele, delujući kao da je tvoj raspored previše napunjen da bi napravio mesta za mene, onda ću pretpostaviti da nisi zainteresovan i krenuti dalje.

Neću moliti za tvoju pažnju. Neću te uveravati zašto bi trebalo da odabereš baš mene između svih ostalih.

Ako se dvoumiš između mene i druge opcije, odaberi tu drugu. Ne želim biti naknadna zamisao. Želim biti jedina.

Previše sam zrela da bih se pretvarala. Ako kažeš nešto što me zbunjuje, neću noću ostajati budna i ponavljati reči pokušavajući da shvatim šta misliš. Ako se nepristojno ponašaš prema meni, neću ćutati kako bi delovala mirno. Postaviću ti pitanja.

Kako se udvaraju stidljivi muškarci? Iako deluju misteriozno i nejasno, po ovim znakovima znaćeš da te želi

Ja ću razgovarati. Otkriću svoja osećanja umesto da držim masku. Neću izbrisati svoja osećanja da bi se ti osećao bolje. To nije moj stil.

Ja sam previše zrela za gotovo vezu. Neću gubiti vreme na slušanje tvojih priča ako nisi spreman da kažeš da sam tvoja devojka.

Neću uložiti svu moju energiju u tebe kada nisi siguran je li naš odnos onaj pravi i ima li budućnost.

Neću pristati na sve što si voljan da daš kad imam jasnu viziju onoga što želim i ono što ja želim je predanost. Ono što želim je neko ko se ne plaši da ostane odan.

Previše sam zrela da bih se osećala neprijatno što sam sama. Više ne lažem sebi o tome kako se svake godine povećavaju šanse da ću umreti sama.

Više ne mislim da bih bila srećnija u vezi. Dobro mi je i samoj.

Ako dođe do odnosa koji ima smisla, rado ću to prihvatiti. Ali sve do tada – iako sam zaglavila s ljudima koji traže da stvari budu opuštene i nikada ne kažu šta to zapravo znači – radije bih ostala sama.

thoughtcatalog/ atma.hr

loading...