Naslovna ŽENA Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji...

Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš

2079
PODELI
Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš
loading...

Ako je verovati rezultatima jednog istraživanja, postoji iznenađujuća veza između meseca rođenja i zdravlja deteta. Kada onda treba “naštimati” da zatrudniš?

Teško je to poverovati, ali je neko rođen u junu ili septembru, to ima veliki uticaj na ostatak života te osobe. Naime, to tvrde naučnici Univerziteta Indijana, koji su od razdoblju od 12 godina analizirali ukupno 52 miliona trudnoća! Cilj istraživanja bio je da otkriju ima li mesec rođenja uticaja na zdravlje deteta, odnosno na njegov kasniji život. Pri tome su naučnici došli do iznenađujućeg otkrića: mesec u kojem je dete rođeno utiče na njegovo celokupno zdravlje tokom života više nego što smo dosad mislile.

.
Pročitajte i  Ne zaglavljuj se u kupatilu pre bitnog izlaska: Ovo je glavni razlog zašto ne treba da se tuširaš pre prvog dejta
Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš

Septembarska deca su zdravija

Naučnici su otkrili da trudnoće započete u decembru pozitivno deluju na zdravlje deteta (čak i u kasnijem odraslom dobu). Deca rođena u septembru ređe obolevaju, pokazalo je istraživanje. S druge strane, osobe rođene u junu sklonije su bolestima i češće obolevaju.

Puno sunca, puno vitamina D

Zašto je to tako? Naučnici objašnjavaju: žene koje zatrudne u decembru dobiju više sunčevog zračenja i vitamina D u kasnijoj fazi trudnoće – za razliku od majki koje zatrudne u drugom delu godine. Ti faktori pozitivno deluju na zdravlje beba.

Pročitajte i  Nervni slom jednom mesečno: Ovako izgleda život u cvetu PMS - a i sve njegove faze

miss7.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...