Naslovna ŽENA Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji...

Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš

1722
PODELI
Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš
loading...

Ako je verovati rezultatima jednog istraživanja, postoji iznenađujuća veza između meseca rođenja i zdravlja deteta. Kada onda treba “naštimati” da zatrudniš?

Teško je to poverovati, ali je neko rođen u junu ili septembru, to ima veliki uticaj na ostatak života te osobe. Naime, to tvrde naučnici Univerziteta Indijana, koji su od razdoblju od 12 godina analizirali ukupno 52 miliona trudnoća! Cilj istraživanja bio je da otkriju ima li mesec rođenja uticaja na zdravlje deteta, odnosno na njegov kasniji život. Pri tome su naučnici došli do iznenađujućeg otkrića: mesec u kojem je dete rođeno utiče na njegovo celokupno zdravlje tokom života više nego što smo dosad mislile.

.
Pročitajte i  Ti si samo ljudsko biće a ne superheroina: 5 situacija u kojima i najjača žena treba da odustane a da ne oseti grižu savesti
Nije svejedno kada će beba da se rodi: Ovo je definitivno najbolji mesec da zatrudniš

Septembarska deca su zdravija

Naučnici su otkrili da trudnoće započete u decembru pozitivno deluju na zdravlje deteta (čak i u kasnijem odraslom dobu). Deca rođena u septembru ređe obolevaju, pokazalo je istraživanje. S druge strane, osobe rođene u junu sklonije su bolestima i češće obolevaju.

Puno sunca, puno vitamina D

Zašto je to tako? Naučnici objašnjavaju: žene koje zatrudne u decembru dobiju više sunčevog zračenja i vitamina D u kasnijoj fazi trudnoće – za razliku od majki koje zatrudne u drugom delu godine. Ti faktori pozitivno deluju na zdravlje beba.

Pročitajte i  Biser koji nije uvek lako otkriti u moru lažnih lepotica: 10 osobina koje krase pravu damu

miss7.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...