Ovo su sjajni kućni saveti kako da se oslobodite neprijatnih mirisa koji ostaju u prostorijama dugo nakon pripreme ribe.

Našli ste sjajan recept za pripremu ribe, od prijatelja čuli za dobru marinadu i spremili ručak na kome bi mogao da vam pozavidi najbolji kuvar, ali i nekoliko sati nakon pripreme, miris ribe je u celoj kući i čini se da nikada neće izvetreti. Ovo je i najčešći razlog zašto se riba jede samo po restoranima.

Riba sadrži trimetilamin oksid koji počinje da se oslobađa kada je životinja ubijena i on je zaslužan za neprijatan miris koji je uporno tu i teško je rešiti ga se. Ipak, nije nemoguće, a mi imamo nekoliko proverenih trikova.

reklame

mleko

MLEKO JE VAŠ SAVEZNIK

Pre pripreme ribe, potopite je u sveže mleko i ostavite da odstoji 20tak minuta. Mleko je sjajan absorber koji će neutralisati neprijatne mirise a neće uticati na kasniji ukus ribe.

Drugi, jednako delotvoran način je u rastvoru sačinjenom od vode i soka od pola limuna. Ova jednostavna mešavina u koju ćete potopiti ribu sprečiće nastajanje mikroba, zaslužnih za jak, neprijatan miris.

UDAHNITE SVEŽ VAZDUH

Otvorite prozore i pustite da svež vazduh uđe u prostoriju. Zimi, čak i blago odškrinut prozor može puno da pomogne. I da, ne zaboravite da uključite aspirator…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.