nemate-srece-u-ljubavi-kundalini-joga-vam-nudi-resenje-sa-6-vezbi-koje-pomazu

Kundalini joga je izuzetno delotvorna terapeutska tehnika za uklanjanje emotivnih blokada koje nas sputavaju da ostvarimo sreću u ljubavi.

Primarni cilj joj je oslobađanje od unutrašnjih sumnji, razvijanje sposobnosti da duboko slušamo sebe i dostignemo svoje najbolje „ja“. Tek kao samosvesne ličnosti, rasterećene strahova i predrasuda, možemo da ostvarimo zdrave partnerske odnose i maksimalne rezultate u svakodnevnom životu.

– Kundalini joga nam pomaže da sebe potpunije volimo. Bez osnove koju čini ljubav prema sebi mi se oslanjamo na spoljne veze i od njih zavisimo. Nijedna zavisnost nije dobra, pa ni ona u ljubavnim vezama. Iz nje se rađaju uznemirujuće emocije karakteristične za zaljubljenost. Kundalini joga nas, s druge strane, osposobljava za pravu ljubav, koja donosi ispunjenje, zadovoljstvo i spokoj – objašnjava Džozef Amanbir, čuveni njujorški učitelj kundalini joge i akupunkturolog.

reklame

Kundalini joga ne zahteva promenu savremenih životnih stilova i namenjena je svima, bez ograničenja. Džozef Amanbir predlaže šest vežbi koje možete da radite kod kuće, a demonstrira ih Sanda Lukić, sertifikovani joga učitelj iz „Kundalini kluba Beograd“.

1. Povećava privlačnost i harizmu

Položaj strelca jača nervni sistem i koncentraciju. Oslobađa nas strahova, vraća samopouzdanje i daje istrajnost ratnika. A te osobine čine nas privlačnim i harizmatičnim. Iskoračite desnom nogom i savijte je u kolenu pod pravim uglom. Levu nogu ispravite, stopalo postavite pravo. Namestite ruke kao da držite luk i strelu. Prste skupite u pesnice, a palčeve podignite nagore. Gledajte u daljinu preko palca desne ruke. Dišite kroz nos, dugo i duboko. Držite ovaj položaj od tri do pet minuta, pa ponovite sve s drugom stranom tela.

2. Otvara srce za ljubav

Ova vežba je vid meditacije, koja otvara naše srce za ljubav. Sedite u turski sed. Pružite ruke ispred sebe i spojte dlanove. Ruke su paralelne s podom, laktovi ispruženi. Snažno udahnite na nos, raširite ruke ustranu i povucite ih što više unazad. S izdahom vratite ruke u prvobitan položaj. Uskladite pokrete s dahom, ponavljate ih ritmično, umerenom brzinom 26 puta. Zatvorite oči s oncentracijom na tačku između obrva. Možete dodati i mantru „Sat-Nam“– „ja sam istina“. Mentalno ponavljajte „Sat“ s udahom i „Nam“ s izdahom.

3. Pomaže da razumemo drugog

Ova vežba jača nas i fizički i mentalno. Oba aspekta ključni su za uspeh u ljubavi. Fizičkasnaga je važna za seks, a mentalna nam omogućava da zaista razumemo i prihvatimo partnera…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.