Ne traži ‘leba preko pogače: 10 znakova da ti ide dobro u životu iako ti misliš suprotno

0
1119
Mlad Mesec u Vagi 9. oktobra 2018

Svaki čovek iskusi trenutak kada pomisli da u životu nema sreće. Gubitak posla, kraj braka, neuspeh na ispitu, sve to može učiniti da se osećamo bespomoćno i nesrećno. U takvim trenucima treba se prisetiti sitnica koje znače sreću i pokazuju da vam u životu ide dobro čak i kada mislite da nije tako.

Idućih 10 znakova uveriće vas da vam u životu ide dobro i onda kada vam se čini da nije tako. I neka vam negde na pameti uvek bude rečenica Vinstona Čerčila: ‘Uspeh znači ići od neuspeha do neuspeha, a ne izgubiti entuzijazam.’

1. Imali ste priliku da učite na svojim greškama

Učiti na svojim greškama znači živeti. Niko nije rekao da je život lagan, i dok izbočine na putu mogu boleti, putovanje se definitivno isplati. Prisetite se svojih neuspeha i poraza. Sada vam je sigurno jasno da se sve to dogodilo s razlogom kao deo nekog većeg plana.

Svaka poteškoća dovela vas je do ‘mesta’ na kojem ste danas, svako iskušenje oblikovalo vas je u snažnu i otpornu osobu kakva ste danas. Idite dalje kroz život znajući da vas je svako iskustvo učinilo osobom kakva treba da budete.

2. Spavate u udobnom krevetu

Sreća je uveče leći u udoban krevet, zar nije tako? Ljudi širom sveta nemaju krevete, a jedno svedočanstvo priča o majci s Haitija koja sa svojom decom spava na prljavom podu. Noću kada bi kišilo svi su morali da ustaju, uzmu sve što je ostalo od njihovog ‘kreveta’ i premeste se na suvlje mesto.

Pročitajte i  Za sreću ti ne treba krema od 100 evra, preskupi časovi joge, veća usta ni torba od hiljadu evra: Trebaš samo sam sebi, da se setiš ko si bio i kuda si krenuo

3. Težite tome da budete bolji

Činjenica da se se osećate malo potišteno kada ne postignete ono što ste želeli pokazuje da se trudite. To znači da uvek pokušavate biti bolji i dok god nastavite to raditi sreća, uspeh i ljubav će doći – samo nemojte odustati.

Albert Ajnštajn je rekao: ‘Nije da sam tako pametan, samo ne odustajem od problema.’ Zato nikada ne prestanite težiti da budete sve ono što možete biti.

4. Imate/imali ste posao

Ako ste ostali bez posla nemojte očajavati. Možda je ovo prilika koju ste čekali kako biste radili nešto što zaista volite. Nastavite da tražite, nastavite da se nadate i zapamtite da marljivim radom i verom u sebe možete postići i ono što vam se na prvu čini nemogućim. Otkrijte koji je posao najbolji za vaš karakter.

5. Znanje vam je svugde dostupno

Ako su vam izvori informacija i znanja na dohvat ruke, znači da vam u životu ide dobro. Znanje je moć, pa ugrabite tu moć i neka vam ona bude pomoćnik u ostvarivanju vaših snova. Iskoristite sve prilike za učenje na koje naiđete.