NE STIDI SE DA GA PITAŠ: Ako o ovim stvarima ne pričate, veza će vam pući!

0
4589
Šta žene cene na muškarcima / Najidealnija veza

Setite se kad ste poslednji put, ispunjavajući neki formular, morali da zaokružite svoj emotivni status. Znate kako je to pojednostavljeno napravljeno – trebalo bi da odgovorite da li ste udati, solo, razvedeni… A nije bilo ponuđeno razmišljamo o tome da živimo zajedno, ali još nismo sigurni ili izašli smo samo nekoliko puta i uopšte mi nije jasno kakav je naš odnos.

Pomirite se da se stvarni život ne uklapa u jasno određene kućice koje je lako zaokružiti. Potpuno je normalno da se parovi ponekad nađu u ljubavnom lavirintu u kojem veza ne ide ni napred ni nazad, već je zapela u jednoj tački. Oko 80 odsto parova tako nešto doživi u nekom trenutku, a više od polovine njih uspeće da napravi korak koji će pomeriti vezu u drugom smeru.

Bez obzira na to da li morate da definišete u kojoj ste fazi veze ili da li ste uopšte u vezi ili planirate razgovor o podizanju te veze na viši nivo, suočeni ste s jednim od ključnih pitanja za odnos na koja ćete kad-tad morati da pronađete odgovor. Ponekad se čini da je lakše da zaobilazite važna pitanja ili se jednostavno pravite da ona ne postoje, ali neće proći previše vremena pre nego što ćete oboje shvatiti da živite u vezi koja se samo tako zove, ali nema njena osnovna dobra svojstva.

Da li smo spremni na zajednički život? Da li imamo jednake planove za budućnost? Da li uopšte imamo budućnost? Takva pitanja zahtevaju jasne odgovore, a ako ih još nemate, to ne znači da vašoj vezi preti opasnost. Upravo suprotno, to znači da je vaša veza dovoljno zrela i spremna za novu, višu priču. Dakle, niko ne dolazi na prvi dejt sa unapred zadatom listom svojih ciljeva.

Pronađite svoj ritam i raščistite stvari. Ako vi želite da uzmete kredit za stan, a vaš dečko za putovanja oko sveta, pre ili kasnije bi mogao da vam se desi sukob gigantskih razmera. Morate da znate šta oboje želite, a to možete samo na jedan način – pričajući o tome.

Pročitajte i  Ovako se ponašaju samo amaterke u ljubavi: 5 stvari koje mudra žena nikad ne traži od muškarca

par

Nezaobilazan razgovor: „Šta smo mi?“

Izašli ste nekoliko puta, viđate se gotovo svaki dan, šalje vam poruke za laku noć i dobro jutro, ali nemate pojma kako ga predstaviti prijateljima.

IZLAZ IZ LAVIRINTA: Bez obzira na to šta ljudi kažu, etikete su važne jer zahvaljujući njima možete saznati da li oboje idete u istom smeru. Iako možda i nije najbolja ideja prvi sastanak završiti promenom ljubavnog statusa na Facebooku, nema ništa loše u tome da posle prvih nekoliko nedelja želite da podelite svoja osećanja i namere. Ako vam se direktno pitanje poput „Da li smo mi u vezi?“ čini zastrašujućim, razgovor možete da počnete izjavom: „Volela bih da znaš da mi je sa tobom lepo i da se ne viđam ni s kim drugim.“ S druge strane, niko vas neće osuđivati ako odlučite da uživate u neobaveznom druženju. Ali je važno da znate kako on razmišlja. Na kraju, niko ne želi da bude u vezi u kojoj ste vi njegova devojka za sredu, a vi u glavi već isprobavate venčanice.

devojka

Razgovor: „Moj novac je i tvoj novac. Ili?“

Novac je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, prvi i najveći uzrok svađa u vezi. Jednom ćete se suočiti s činjenicom da zajednička putovanja, kupovina namirnica ili plaćanje računa iziskuju određeni sporazum, pregovore ili kompromis.

IZLAZ IZ LAVIRINTA: U idealnom svetu oboje biste o parama razmišljali na isti način, zarađivali istu količinu novca i imali iste potrošačke navike. Nažalost, takvi bajkoviti slučajevi su retki i moraćete da pronađete način koji će savršeno da odgovori vašim mogućnostima.

Iako možda nećete imati potrebu da raspravljate o iznosu njegove plate ili otvaranju zajedničkog računa posle nekoliko izlazaka, sa ovim razgovorom se verovatno morate suočiti u trenutku kad se odlučite na zajedničko putovanje ili život.

Ovo je osetljiva tema koja bi za njega mogla biti poprilično nelagodna, razgovor o novcu počnite idejom o zajedničkom budžetu. Ne zaboravite da je i ta tema bezbolnija u obliku dogovora, a ako je ignorišete predugo, mogla bi ozbiljno da našteti vašoj vezi.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.