Ne sputavajte njihov razigran duh: Nemirna deca izrastu u najsrećnije ljude, tvrdi nauka!
Ne sputavajte njihov razigran duh: Nemirna deca izrastu u najsrećnije ljude, tvrdi nauka!

Iako je želja roditelja da im deca budu savršena, mirna i poslušna u svakom trenutku, psiholozi naglašavaju da to ne utiče dobro na razvoj deteta.

Oni tvrde da nestašnost u stvari može da doprinese njihovom ukupnom zadovoljstvu u daljem toku života. Dakle, kad god imate osećaj da vam dete izmiče kontroli, duboko udahnite i razmisliti o tome kako to utiče na njihov razvoj i uspeh u budućnosti.

Evo zašto buntovna deca bolje prolaze u životu:

Nezavisniji su i ne plaše se da jasno kažu šta žele

Svako dete ima svoju jedinstvenu ličnost i način interakcije sa okolinom. Ukoliko roditelji stalno pokušava da stavi dete u neki okvir i nametnuti model ponašanja, ono može imati problema sa samoizražavanjem kasnije. Ne mogućnost da shvate šta zapravo sami žele će ih pratiti tokom odrastanja.

Stećiće bogato znanje

reklame

Deca koriste svoja čula da bi komunicirala sa svetom. Ona koja ne miruju pokazuju svoju znatiželju koju nikako ne biste smeli da sputavate. Kad roditelj prisiljava dete da bude apsolutno mirno i ne pokazuju nikakvu inicijativu, ono gubi želju za istaživanjem i novim saznanjima. Nestašna deca izrastu u uspešne ljude.

Deca samo prate urođeni model ponašanja

Većina dece je izuzetno aktivna i pomalo nestašna, a to je sve deo njihove prirode. U ranim godinama ne postoji strah od izražavanja osećanja, deca se trude da iskoriste maksimum iz svakog iskustva. Ako je dete glasno, to znači da je srećno i oseća se samouvereno u svojoj koži.

Lakše ispoljavaju i razumeju emocije

Nemirna deca postanu vrlo emotivno stabilni ljudi koji prepoznaju i poštuju tuđe emocije. Kao odraslim ljudima im neće bit problem da izraze sva svoja osećanja…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.