Više kontrole nad svime i svima

Ponekad ulažemo previše truda u pokušaj kontrole svakog dela našeg života. Naučite da se opustite i prepustite životu da pokaže put. Neverovatne promene će se dogoditi u vašem životu kada odlučite preuzeti kontrolu nad onim što imate i prestanete žudeti za kontrolom nad onim što nemate. Osloboditi se od pokušaja kontrolisanja beznačajnih stvari. Najveće radosti su često neočekivana iznenađenja koja dolaze kada ste prilagodljivi i otvoreni za životne preokrete.

Velike trenutke slave

Promocije, venčanja, raskošni odmori – ta vremena su ispunjena zabavom i slavljem, ali ta vremena prolaze, jer vreme teče. To je nešto čega često nismo na početku svesni. Istina, trajna sreća se pronalazi kada cenite male stvari. Možda su to trenuci kada dolazite kući, zalevate salatu, peglate košulju, posmatrate izlazak sunca sa kuhinjskog prozora ili kada čujete smeh svog deteta koje se igra u drugoj sobi. Pronađite trenutke od kojih vam srce zaigra i osetite zahvalnost za život koji živite.

reklame

tri-osobine-dama--

Odnose koji bi vam “trebali” pružiti sreću

Odnosi su važni, ali sreća dolazi iznutra. Ne zavisi o spoljnom vrednovanju ili o drugim ljudima. Postajete ranjivi i možete lako biti povređeni kada vaša osećanja sigurnosti i sreće zavise potpuno o ponašanju drugih ljudi. Imajte to na umu. Nikada nemojte predati svu vašu snagu i moć drugoj osobi. Dok se potpuno ne pomirite s onim ko ste vi, nikada nećete biti zadovoljni s onim što imate ili s kim ste. Naučite voleti i poštivati prvo sebe, pre nego prigrlite tu ideju da vas drugi vole i poštuju.

Savršeni sklad u svim odnosima u svakom trenutku

Harmonija u odnosima je jako lepa kada je iskrena, ali često je pokušavamo odglumiti. Pravi razgovori su suština. Ponekad se treba i dobro ispričati. Ipak, jedini način za srećan život je živeti s integritetom. To znači ne pristati na ništa manje od onog što znate kako zaslužujete u odnosima. Budite jasni i izrazite vaše želje i potrebe od drugih. Kažite svoju istinu iako to ponekad može stvoriti kratkotrajne napetosti. Ponašajte se u skladu s vašim osobnim vrednostima. Donosite odluke koje se temelje na vašem verovanju, a ne samo na verovanjima drugih ljudi.

prava-dama--7

Bolje vreme i mesto

Glavni razlog zbog kojeg ljudi smatraju kako je teško biti srećan je što uvek vide prošlost boljom nego što je bila, sadašnjost gorom nego što jest i budućnost bez rešenja. Ključ je naravno, suprotan. Ceniti prošlost bez proživljavanja njenih događaja iznova i iznova, živeti u sadašnjosti sa verom i prilaziti budućnosti bez straha. Život je prekratak da bi ga proveli u ratu sa samim sobom. Otpuštanje prošlosti i straha od budućnosti je prvi korak prema miru i sreći u sadašnjosti. Dokažite sebi kako ste ovde danas jer su vas tu dovele vaše želje i dela. Sutra ćete biti ono što želite i činite danas. Zaključak je – ne možete zaustaviti budućnost, ne možete promeniti prošlost, a sadašnjost možete jedino živeti ako “upalite muziku i zaplešete”.

Sreću 24/7

Niko nije srećan celo vreme. Zato što ne možete biti srećni bez toga da okusite periode bez sreće. To je gola i teška istina. Samo imajte na umu kako je savršeno normalno doživljavati promene u nivou sreće iz dana u dan, iz meseca u mesec i iz godine u godinu. Verovanje i očekivanje suprotnog će vas samo razočarati. Ali i kada ste malo manje srećni, imate odgovornost kako reagovati i delovati. Odaberite odluku da budete pozitivni, uvek. Najveći čin vere ponekad je jednostavno ustati i s osmehom se suočiti s onim što dan nosi.

atma.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.