dama od stila

Budite oprezni i ne poklanjajte sebe drugima toliko mnogo pa da na kraju potpuno izgubite sebe

Kažu da su nam potrebne samo tri stvari kako bi u ovom svetu zaista bili srećni: nekoga voleti, nešto raditi i nešto čemu se možemo nadati.

Iako će se većina nas složiti da je to vrlo istinito, ipak prečesto nalazimo načine kojima zakomplikujemo stvari. Tražimo sreću tamo gde ne postoji – u površnim ciljevima i željama – u posedima, brzim zadovoljstvima i pokušajima da impresioniramo druge, često pogrešne ljude.

reklame

Naravno, postoje mnogi izvori sreće, kratkotrajne ili dugotrajne, ali također postoji i mnogo zamki – ciljeva i želja za koje mislimo da će nam doneti sreću, ali čine upravo suprotno. Prepoznavanje ovih zamki je ključno. Nema boljeg osećaja nego kad spoznate da možete biti “savršeno srećni” bez nekih stvari za koje ste mislili da su vam neophodne.

I zato razmislite o ciljevima i željama (zamkama) koje navodimo niže i kako vas one sputavaju. Svaka od njih je popularna u današnjoj kulturi i česta u našem svakodnevnom životu i, umesto da nam donesu sreću, one nam je uskraćuju.

prava-dama--1

Kako bi bili srećniji u životu, ne morate da:

Zadovoljite svakoga

Budite oprezni i ne poklanjajte sebe drugima toliko mnogo pa da na kraju potpuno izgubite samog sebe. Ako idete okolo pokušavajući zadovoljiti sve na kraju ćete vi biti povređeni. Veliki Herbert Bajard Svope je to opisao ovako:

“Ne znam koji je ključ uspeha, ali ključ neuspeha je pokušaj da zadovoljiš svakoga”.

Taj savet dobro upamtite, jer zaista, nikad nećete moći svakoga zadovoljiti. U jednom trenutku ćete naići na mišljenje koje nije popularno, ali koje vama daje životni smisao i čini vas živim u duši. I kada ga pronađete, uhvatite ga čvrsto, isključite iz glave tuđa mišljenja o tome i uživajte.

Očekivati kako je sve lako u životu

Potrebno je raditi “teške” stvari kako bi bili srećni u životu. Stvari koje niko drugi ne radi. Stvari koje vas plaše. Stvari koje niko drugi za vas ne može učiniti. Stvari koje vas dovode u situaciju gde se zapitate koliko još možete tako izdržati i gurati napred. Jer to su stvari koje vama daju smisao. To su stvari koje vam daju život, koje vam daju sreću i život ispunjem uspehom i zadovoljstvom.

Sigurnost i garancije

Neki ljudi sagrade previše zidova oko svojih života i nedovoljno mostova. Zvuči ludo, ali oni bi radije bili tužni, nego riskirali da budu srećni. Nemojte biti jedan od njih. Otvorite se. Pokušajte. Trčite slobodno. Kako bi ostvarili zadivljujuće stvari, ne treba samo delovati, već i sanjati; ne samo planirati već i verovati. Budite sanjar, imajte veru, hrabrost i veselo raspoloženje. Budite pozitivni pokretač, produktivni radnik i onaj ko želi doći do cilja. Držite glavu visoko u oblacima, a stopalima budite na zemlji. Dopustite vašoj strasti i mogućnostima da zapale vatru u vama kako bi učinili nešto vredno danas i svaki drugi dan.

I ne zaboravite proširiti svoj entuzijazam na ljude oko vas.

tri-osobine-dama---5

Biti bolji od drugih

Veličina našeg svemira se značajno smanjuje kada sebe stavljamo u središte, razmišljajući kako su nam drugi suparnici, kako trebamo biti bogatiji, pametniji i privlačniji od osobe koja sedi pored nas. Takvi ciljevi otuđuju ljude jedne od drugih i ono što se događa je da samo trčimo u mestu. Sada razmislite o nekome ko ne pravi računicu u životu, ko ne želi biti bogatiji ili pametniji ili privlačniji i ko nema interes biti bolji od drugih – takva osoba je slobodna. U ostalom, takmičite se sa samim sobom…

 

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.