Raskid veze uvek je težak, pogotovo za osobu koja je ostavljena. To, najčešće, izaziva pomešana osećanja tuge i mržnje, a bes može naterati ljude na svakakve gluposti, koje u normalnom stanju ne bi uradili. Jedna od njih je i slanje sms poruka bivšoj ljubavi, zbog kojih svi gotovo odmah zažale. A kako se ne biste našli u takvoj neprijatnoj situaciji i dodatno se brukali pred nekim ko vam je slomio srce, zapamtite ovih pet poruka koje nikada, ali baš nikada, ne biste smeli da pošaljete bivšima:

1. “Nedostaješ mi”

Pre nego pošaljete ovakvu poruku, stanite i razmislite da li vam zaista nedostaje ili se jednostavno još uvek niste navikli da budete solo. Čak i ako vam bivši/a nedostaje, zadržite ponos i nemojte to priznati osobi koja vas je ostavila. Radije se usresredite na svoju sreću i razmišljajte o svemu pozitivnom što vam je doneo taj raskid.

2. Nadimci od milja

Ako već morate poslati poruku bivšoj ljubavi, izbegavajte nadimke od milja koje ste mu dali dok ste još bili u vezi. Zbog njih ćete zvučati kao da i dalje patite zbog raskida, a slaćete i zbunjujuće signale. Setite se da se radi o nekome ko vam je slomio srce i ko ne zaslužuje vaše tepanje.

3. “Hej…”

reklame

Znate li što je gore od poruke “nedostaješ mi”? Poruka nade koju ste bivšem/oj poslala u subotu u 2 sata ujutro. Čak i ako ste pripiti, pokušajte da odolite porivu da podstaknete razgovor s bivšom ljubavi, jer osim što ćete ispasti očajni, sutradan će vam biti jako žao.

4. Izlivi besa

Ako se od raskida u vama samo gomilaju bes i mržnja prema bivšem/oj, nemojte im to priznati. Nešto čime vas je neko razljutio dok ste još bili u vezi, sada je iza vas i nema potrebe to više spominjati, a pogotovo slati porukom. Svoju ljutnju radije pretočite u neki hobi, a ako baš morate da se na nekoga izderete, radije se istresite na prijatelju ili prijateljici koji znaju vaša osećanja.

5. “Zašto mi ne odgovaraš na poruku?”

Je li uopšte potrebno objašnjavati ovo? Ako vam neko ko vas je ostavio nakon raskida ne odgovara na poruke, pustite ih na miru, jer očito ne žele da imaju više ništa s vama. Krenite dalje sa svojim životom, a najbolje bi bilo i obrisati broj bivše(g) iz imenika.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.