ljubavne poslovice

Dok naučnici daju fore ljubavi 4 do 5 godina, seksolozi su po ovom pitanju još radikalniji – oni tvrde da emocije presuše već posle godinu dana

Seksolozi smatraju da se  partneri se posle 12 meseci zasite, dosade jedan drugome pa ostaju u vezi zbog navike, moralnih, društvenih ili ekonomskih razloga dok drugi jednostavno ne žele da nastave ako više nema hemije – te idu iz veze u vezu.

Kriza već od pete godine

Kada je u pitanju brak, stalno slušamo da kriza nastupa u sedmoj godini. Brakorazvodni advokati tvrde drugačije: partneri doživljavaju prvi udar u petoj godini braka, a razvode se kasnije – posle dvanaest zajedničkih godina.

reklame

Stručnjaci, i ne samo oni, sve manje veruju u stanovište da deca učvršćuju brak.

“Potomstvo možemo predstaviti kao, na primer, zastavicu na slalomu koji izvode muškarac i žena. Ali, treba znati voziti slalom. To stalno ponavljam parovima koji dolaze u bračno savetovalište: morate da naučite ponekad da se “odbranite” od dece, pronaći vreme kada ćete se baviti sobom, osigurati nekoga ko će da vam čuva dete jedno veče u nedelji, kada ćete se posvetiti svom životnom suputniku, jer u životu vam je partner najvažniji “, smatra ugledni italijanski psihijatar Đakomo Dakino koji navodi i da svakodnevna briga o deci, kao i konstantan napor oko poslova u kući “ubijaju” ljubav.

On kaže i da ako ste svakodnevno okupirani detetom, vi ste glavni “krivac” što između vas i vašeg partnera nema strasti i ljubavi. Preporučuje da supružniku posvetite više pažnje i vratite ono što se možda ugasilo.

raskid

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.